Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Üçün biri...

Üçün biri...
 

Bugünkü bazı gazetelerde bir fotoğraf var. Umarım hepiniz görmüşsünüzdür. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tekerlekli sandalyede oturan birine yardım ediyor. Ne olduğunu insan merak ediyor gerçekten.

Hemen ne olduğunu öğrenmek için bir zum yapıyoruz.

Vatan gazetesi “Türk Hawking’e Çankaya’da Devlet Saygısı” başlığıyla verdiği haberde diyor ki: Gül’ün isteği üzerine 7 yıl aradan sonra Çankaya Köşkü’nde yapılan TÜBİTAK ödül töreninde ilkler yaşandı. Beynin sırlarını çözdüğü için adı Nobel adayları arasında gösterilen Alman RUB Üniversitesi Psikoloji Bölüm Dekanı Prof. Onur Güntürkün ödülünü almak için sahneye tekerlekli sandalye ile geldi. Gül, Güntürkün’e sandalyesini iterek yardımcı oldu, bilim adamlarına duyduğu saygıyı gösterdi.

Sabah gazetesi, “Gül’ün Nezaketi” başlığı altında Gül, TÜBİTAK özel ödülü alan Prof. Onur Güntürkün’ü tekerlekli sandalyesiyle taşıdı, diyor.

Bugün ve Türkiye gazeteleri, “Bilim Adamına Saygı” başlığıyla şunları yazıyor: TÜBİTAK Bilim Ödülleri devletin zirvesinin katıldığı bir törenle Çankaya’da dağıtıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Prof.Onur Güntürkün’e ödülünü verdikten sonra tekerlekli sandalyesini iterek yerine götürdü.

Taraf gazetesi de, Gül TÜBİTAK ödül töreninde Ord. Prof. Onur Güntürkün’e saygısını bilginin tekerlekli sandalyesini iterek gösterdi, diyerek bilgi vermiş.

Star gazetesinde ise “Üç İnsan Üç Fotoğraf” başlıklı bir haber var. Fotoğraflardan biri bu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü tekerlekli sandalyesinde Prof. Güntürkün’e yardım ederken gösteren, benim de yazıma seçtiğim fotoğraf.

İkincisi, hac görevini yerine getiren İran cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın ilk kez ziyaret ettiği Kâbe’de duygulandığı bir anda çekilmiş fotoğrafı…

Üçüncüsü de, sevgilisiyle birlikte, bir işadamının uçağıyla yaptığı Mısır gezisi yüzünden bugünlerde Fransızları hayli sinirlendiren Cumhurbaşkanı Sarkozy’yi, şarkıcı ve model sevgilisi Bruni ile samimi pozda gösteren bir fotoğraf.

Bu üç fotoğraftan biri bizimle ilgili. Bu üç cumhurbaşkanından biri bizim cumhurbaşkanımız.

Hem duygulandım, hem gurur duydum. Tebrikler ve teşekkürler sayın cumhurbaşkanım…

*****

Türkiye gerçekten çok ilginç bir coğrafyaya sahip. Asya ile Avrupa arasında tam bir köprü. Ortadoğu’da bir yıldız. Üç yanı denizle çevrili. Her mevsimi ayrı güzel. Her tür iklim var. Her çeşit sebze, meyve yetişir.

Dağlarında kayak yapılırken sahillerinde denize girilir. Kömürden altına, bordan petrole her cinsten yer altı zenginliğine sahip. Gerçi petrol rezervlerimiz pek yok ama, çepeçevre komşularımızın zengin yatakları var.

Çocukluğumdan beri hep duyarım. Petrol kuyularımız çalışmasın diye yabancılar tarafından kapatılırmış. İnansak mı inanmasak mı şaşırıyor insan. Öyle ya, hemen sınırın öte yanında kuyulardan petrol fışkırıyor, bizimkiler verimsiz, sermayesini kurtarmaz diye kapatılıyor, nasıl şüphe duymazsınız?

İşte bu şüphelerimizi hem doğrulayan, hem de gideren gelişmelerle karşılaşıyoruz son zamanlarda. Güneydoğu’da açılan pek çok kuyudan sonra, şimdi Karadeniz’den de iyi haberler geliyor.

Zaman gazetesinin haberine göre, “Karadeniz’deki Rezerv, Petrol ve Doğalgaz İhtiyacını karşılayacak”mış. TPAO Genel müdür vekili Mehmet Uysal Karadeniz’den çıkacak petrol ve gaz sayesinde dışa bağımlılığın ortadan kalkacağını söylemiş. Bundan sonra sık sık müjdeli haber duyacaksınız diyen Uysal birkaç yıl içinde üretime başlanacağını, 2023’te ise enerji ithalatının biteceğini müjdelemiş. Bu güzel haberin biran evvel gerçekleşmesi dileğiyle…

*****

PKK’ya aman verilmiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, aldıkları istihbaratı değerlendirip gerekeni yapmaya devam ediyor. F-16’lar dün de keşif uçaklarının tespit ettiği kalabalık bir PKK grubunun Zap yakınlarında girdikleri 8 mağarayı başlarına yıktı. Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Hürriyet gazetesi haberi “8 Mağara Vuruldu” başlığıyla verdi.

Savaş uçaklarına yol gösteren insansız hava aracı Heron. Milliyet gazetesinin haberine göre “PKK’lılar Heron’a Yakalandı.”

Radikal gazetesi “PKK’yı Artık Bulutların Üzerinden Görüyoruz” diyerek, Büyükanıt’tan sonra Gül’ün çıtayı yükselttiğini söylüyor. Cumhurbaşkanı, “ABD, PKK’ya karşı tüm istihbaratı veriyor mudur” sorusunu gülümseyerek yanıtladı: “Ne biliyorsunuz, belki bulutların üzerinden izliyoruzdur.”

Güvenlik birimlerinin, son operasyonların ardından hazırladığı rapora göre, ağır yara alan terör örgütünde emir komuta alt üst oldu, eve dönüş için kapı aralandı, diyen Star gazetesi “PKK Şokta, Son Darbe Eve Dönüş” başlığıyla haberi manşetten girerken, Başına yağan bombalarla darmadağın olan PKK kaçanları engellemeye çalışıyor, pişmanlık yasası duyulmasın diye radyoları bile toplatıyor, diyen Bugün gazetesinin manşeti “PKK’da Eve Dönüş paniği.”

*****

Aselsan ve Tübitak’ta bazı bilim adamlarının ölümlerindeki gariplik, bir türlü çözülemedi. Sanki intihar adı altında geçiştiriliyormuş hissi veren ölümlerin daha kapsamlı incelenmesi için çareler aranıyor.

Yeni Şafak gazetesinde “İki Davaya da MİT el Koysun” manşetli bir haber var. Aselsan’ın 3 mühendisinin şüpheli ölümü, 2004’te biri subay 3 Tübitak uzmanının öldüğü kazayı da gündeme getirdi. Avukatlar davalar birleştirilsin, MİT de madahil olsun çağrısı yaptı. Umarım bir sonuç alınır.

*****

Bugün gazetesinden ilginç bir haber: “Baykal’a Bu Ayıp Yeter.”

İddiaya göre Erdal İnönü’nün eşi Sevinç hanım, Gül, Erdoğan ve Toptan’a ilgilerinden dolayı teşekkür ziyareti yapmış. Fakat ziyaret listesine Erdal beyin Genel Sekreterliğini yapan Baykal’ı almamış. Bir rivayete göre defterden silmiş… İlginç değil mi?

*****

Diğer gazete manşetleri de şöyle:

Hürriyet: “Anne Babaya Örtme Davası” 8 yıllık zorunlu eğitime rağmen ailesi tarafından zorla okuldan alınıp Kuran kursuna yazdırılan bir küçük kızın ABD’de yaşayan ağabeyi ile ablası bu kararı alan anne ve babalarını mahkemeye verdi.

Sabah: “İşte Kaçırtan Muamele” 11 yıl önce ailesiyle Türkiye’ye yerleşen ABD’li, bürokratik engeller yüzünden şirketini kapatıp ülkesine dönüyor.

Sabah: “Erdoğan Çok Sert çıktı” Türkiye cumhuriyeti Başbakanı bir şeyler vermek karşılığı işbirliğine gidecek kadar şerefsiz değildir.

Akşam: “Zümrüt Şimdi Çöktü” Konya’da 92 kişiye mezar olan Zümrüt Apartmanı davasında karar değişmedi. En yüksek ceza 5 yıl hapis. Sorumlular Zümrüt’ün enkazında yitip giden her can için 19 günle cezalandırıldı. İnfazla en çok 10 ay yatacaklar.

Radikal: “13 Milyon Yoksul Var” 539 bin kişi aç, 13 milyon kişi yoksul, ücretliler fakirleşiyor.

Takvim: “Zam Faturası” 2008 orta gelirli vatandaş için kolay geçmeyecek. Doğalgaz, elektrik ve suya gelen zamla aylık gider en az 40 YTL fazlaşacak, vergi yükü iyice artacak.

Vatan: “Yargıtay İsyanda” Sanıkları kurtaran zaman aşımı kararına eski daire başkanı Güngör’den tepki. 5 yıl önce Yargıtay’a yılda 100 bin dosya gelirdi. Şimdi 400 bini buldu.

Cumhuriyet: “Makyaj Tazeledi” ABD verdiği destekle gelecekteki hedefleri için Türkiye’yi yanına çekti.

Posta: “Kahraman Polis” İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, PKK’nın İstanbul Metrosuna yapmak istediği saldırıyı son anda engelleyen 5 polisin arasında bulunan bomba uzmanının hayatı pahasına patlayıcı dolu çantanın üzerine atladığını ve düzeneği elleriyle kopardığını açıkladı.

Türkiye: “Yeni Hayat” 2008 yılında günlük hayattan ticarete, eğitimden sağlık hizmetlerine kadar alıştığımız birçok uygulama değişecek.

Güneş: “Aşçı Okulu Verem Etti” Yatılı okulda sağlık raporu olmaksızın çalıştırılan aşçı 22 öğrenci ile 8 öğretmene tüberküloz bulaştırdı.

Taraf : “Böbreğimi Sattım, Teslimat Bugün” Organ ticareti yasak ama el ilanları dağıtarak satışa çıkardığı böbreğini bir vatandaş 90 bin YTL’ye sattı. Nakil ameliyatı bugün Antalya’da bir hastanede yapılacak.

*****


Spor haberlerine gelince:

Sabah gazetesinde Hıncal Uluç “Fenerbahçe’nin Önünü Açın” diyerek Kadıköy’de Sarı Lacivertlilere verilen arsaya destek verdi. Uluç, Fenerbahçe’yi dünya markası yapacak proje engellenirse küçük kafaların ülkesi olmaya devam ederiz, dedi.

“İlk Transfer Aslandan” diyen Fanatik gazetesine mukabil, Fotomaç gazetesinde Yattara “Fenerbahçe’yi İstiyorum” demiş.

Fotospor gazetesi ise Holosko’ya hitaben “Sen Neymişsin be Abi” diyor.

*****

Bugünlük de bu kadar. Yarın yeniden beraber olmak umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..