Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '17

 
Kategori
Spor
 

Üçüncü Etapta Zafer Sagan’ın

Şu anda gerek ülkemizde gerekse de dünyanın pek çok yerinde gözler futbolcu transferlerine çevrilmiş durumda. Bununla birlikte pek çok kişi tarafından atıl olarak görülen bu günler, büyük spor organizasyonlarına sahne oluyor. Şüphesiz bunun en güzel örnekleri futbolda Almanya’nın zaferiyle sonuçlanan Konfederasyonlar Kupası, teniste Wimbledon, bisiklette ise Fransa Bisiklet Turu.

Fransa Bisiklet Turunun ( Le Tour de France ) 3. etabı dün gerçekleşti. Oldukça zevkli ve çekişmeli geçen etabın galibi ise, Bora- Hansgrohe takımının Slovak yıldızı Peter Sagan oldu.

213 km.’den oluşan 3. etap,  Verviers ile Longwy arasında gerçekleşti. Adı geçen yerlerde yaşayanlar ve bu tur için gelenler etabı çıplak gözle izleme şansına sahip olurlarken, televizyonları başındakilerse Eurosport 1 ekranlarından canlı olarak bu ziyafeti izleme şansı yakaladılar.

Beş saatten fazla süren canlı yayın, muhteşem doğal güzellikler ile Caner Eler ve Sarper Günsal’ın müthiş sunumları ve tadı damağında sohbetleriyle bir çırpıda bitiverdi.

Önce o harika doğadan başlamak gerekiyor. Üç ülkeyi kapsayan ve onlarca yerleşim yerinden geçen parkurda ağacın olmadığı bir milim bile yoktu. Gözlerimizi alamadığımız ağaçlar, ormanlar ve yeşillikler bizlere doğaya nasıl önem verildiğini ve korunduğunu güzel bir şekilde gösterdi. Kasabalardaki yüzlerce yıllık, hala orijinal haliyle korunan ve içinde yaşanılan yapılarsa ayrı bir dersti.

Yarışa geçersek, Sky takımının mayosunun sporcularına avantaj sağlayıp sağlamadığı tartışmaları arasında başlayan etapta peloton, altı kişilik kaçış grubunu yarış boyunca kontrol altında tuttu. Bitime 50 km. kala hızlanma başladı. Önde tek kalan Calmejane de yakalanınca son bölüme toplu ve heyecanlı bir şekilde girildi.

Yokuşlar ve keskin virajların yer aldığı son bölümde güzel bir atakla öne geçen Peter Sagan, ayağının pedaldan çıkması dolayısıyla kritik bir an yaşadı. Ancak hem rakiplerinin bunu değerlendirememeleri, hem de Slovak bisikletçinin çabuk toparlanıp atağını sürdürmeyi başarması kendisini zafere taşıdı.

Turun dördüncü etabı ise bugün  Mondotf-les-Bains ile Vittel arasında koşulacak. Ben maalesef bu etabı izleyemeyeceğim. Fakat sizlere Eurosport 1 ekranlarından bu muhteşem yarışı izlemenizi tavsiye ediyorum.

Yıllardır sporun sadece futbol olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Bisiklet de dünya çapında izleyicisi ve kültürü olan bir spor. Çok önemli sponsorlar da bu sporun içerisinde yer alıyorlar. Fransa Bisiklet Turundan bu anlamda da çıkartmamız gereken çok önemli dersler var.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..