Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '09

 
Kategori
Dünya
 

Uçuşan hançerler = Flying daggers

Bu filmi 3. kez izledim.

Tarihsel moment değiştiği için, bu kez nereye / neye denk geldiğini kavradım.

Çin filmlerini tümüyle tarihsel savaş stratejilerinin sınanması, yorumu, yeniden yorumu, aşırı yorumu ve şimdiye uyarlanması olarak seyrettiğimi, daha önce tüm Çin filmleri eleştirilerimde doğrudan ve/ya dolaylı olarak belirtmiştim.

Çin, araya Mao artı liberalizm dönemleri girdiği için, kendi öz-arkaik metinlerini, Sun Tzu ve Lao Tzu dahil olmak üzere, artık tam açıkseçik olarak anlayamıyor.

Metinlerim, Çince’ye tam olarak çevrilebilir mi bilmiyorum ama çevrilse de, konuyla ilgili en yüksek sorumlular bunları okusalar bile, bu metinlerden kendi lehlerine ders almazlar, çünkü hata yapıyorlar ve bunu belirtiyorum. Onlarsa, tüm iktidar seçkinleri gibi kendini beğenmiştir.

Bu filmde anahtar bir giriş planı var: Aslında gören ama görmeyen rolü yapan bir dansçı kız, bir çoğul dans yapar.

Şerhler:

Bir: Filmin geçtiği zamanda, Çin’de fasulya / barbunya yoktu, Amerikalar hariç hiçbir yerde yoktu. Olsa olsa, o planda pirinç taneleri kullanılabilirdi ve sonuç değişmezdi ama bu Çin’in böyle makro bilgi hatalarına aldırmayabileceğini gösterdiği için önemli.

İki: Kodo türü davullar / vurmalılar, Japonya kültürel tekelinde. Çin kayıtlarında böyle bir şey okumadım. Ancak, tüm sarı ırk filmlerinde Koreli, Japon ve Çinli oyuncuların birarada aynı ulusu oynamaları gibi, bu da gören göz ve duyan kulak için çok sakil kaçıyor.

Devam:

Şu anda Dünya’da havada fasulyalar veya hançerler uçuşuyor.

Çin, gerçekte tarihte ve yaşamda arkadan vurulmak istemediğini, ABD’ye beyan etti. Çin, ‘bu krize tedbirsiz yakalandı’ olasılığını düşünmek bile istemiyorum, o zaman Çin faşizminden beter yanarız, temel çöküş 1.000 yıla uzar ve onu ne Asimov, ne de Flechtheim çözemez. Şerh: Şu anda yüzyıl ölçeğini geçtik.

Kör kız, her raslantısal uçuşan fasulyalar / harçerler olasılığına karşı bir veya birden çok atak / dans yapabilir.

Çin 2009 = 2029 = 1929 krizine, aynı peşpeşe kaçma-kurtulma tepkilerini verebilir mi?

Hayır.

İşin kötüsü, vermeye çabalıyor ama erken edindiği megalomani, onu batırmak üzere. Daha önceki tüm Çin yazılarımdaki tüm Çin avantajları bile, şu anda Çin’i batmaktan kurtaramaz. Çin batsa sorun yok, Dünya batar ve bunu ABD, ne de AB engelleyebilir.

Şerh: Bu 1.000 yıllık kriz benim Çin tarafına geçmemi sağlamaz. Oyum barbarlıktan yana.

Evet Çin, bir dans / raks / büzik et. Yoksa, tüm hançerler ABD’yi pas geçer ve seni arkadan vurur ama sen sırtını isteyerek o yöne döndün. Yoksa, bundan 1 yıl önce 750 milyar dolarını avro yapmak zorundaydın. Geç kaldın. 2 trilyon doları şimdi avro yaparsan, % 50 zararla kurtulursun.

Evet, hançerler havada uçuşuyor ve ülkeler / insanlar hançerlerin önüne atlıyor.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..