Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '08

 
Kategori
Haber
 

Ucuz ekmek kuyruğu ekonominin ferrarisidir!

Ucuz ekmek kuyruğu ekonominin ferrarisidir!
 

1 Mayıs Ankara


Ferrari satışlarından haberiniz var mı? Türkiye’de lüks otomobil satışları patladı.

Ucuz ekmek kuyruğu ekonominin ferrarisidir.Nerden baktığınıza göre değerlendirin artık! Bankalardaki mevduatın %97’sinin nüfusun %3’ü ne ait olduğundan bi haber misiniz!

Üç karılı Tekbir giyim sahibi hakkında suç duyurusunun yine dindar kesimden geldiğini. Yabancı basına göre (İhsan kalkavan beyan etmiş.) Fettullah Gülen’in 3ila 5 milyon destekçisi olduğunu biliyor musunuz! Acaba ne kadarı kamu çalışanıdır, merak ettiniz mi hiç.

Kamu çalışanı, öğretmen, hakim, savcı, doktor, polis.

1 Mayıs’ta alınan olağan üstü önlemler ile, orantılı (!) gaz, tazyikli su vb. görüntüler ile dünyaya olağanüstü bir tanıtım yaptığımızın farkındasınızdır.

ATO’nun son araştırmasında enflasyonun %50’lerde seyrettiğini duymayanınız yoktur. AKP ne demişti iktidara gelirken “Üç yıl kemer sıkın, sonra ekonomi düzelecek”. Bazılarının ekonomisinin düzeldiği kesin.

Ve Çalık grubunun 2005 ten itibaren 16 adet Turkuvaz-ATV şirketi kurduğunu biliyor musunuz.

CHP milletvekili Atilla Kart’ın “Özel organizasyonun varlığını gösteren unsurlar var.”diyerek BDDK’yı göreve çağırdığını.(Cumhuriyet).

Özelleştirmelerin yatırıma dönüşmedikçe ekonomiye katkısı olmayacağını önceleri yazmıştım. Yapılan onlarca özelleştirmeye rağmen borçların 500 milyar dolara dayandığını biliyor musunuz!

Canım yazı yazmak istemiyor. Güzel düşler kuramıyorum, gelecek için. Ya siz…

Bu gün Milliyet gazetesinde yer alan bir haber ile bitiriyorum;Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Belediye ekmek büfesi önünde bu sabah yine erken saatlerde ucuz ekmek kuyruğu oluştu. Uzayan kuyruktaki çok sayıda kişi, insan, evlerine ucuz ekmek götürmek için saatlerce bekledi. Ekmek aracının gelmesiyle birlikte sırada hareketlenme oldu, satışa başlanmasıyla da ’ekmek biter’ düşüncesiyle itiş kakış ve izdiham yaşandı. İzdihamda ilköğretim okulu 5'inci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ayşe Duyan da ezilme tehlikesi geçirdi. Aldığı 10 ekmek elinden düşen Ayşe Duyan, büfe görevlilerinin yardımıyla ezilmekten kurtarıldı. 2 YTL’lik ekmek alıp, bunları düşürünce ağlayan küçük Ayşe, “Evimizde 18 kişiyiz. Bu ekmekler ucuz olduğundan aile bütçemiz için önemli katkı sağlıyor. Ekmeklerimi düşürünce üzüldüm” dedi. Milliyet. http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=524327&Date=05.05.2008&ver=83

06/05/2008 Ankara. N.Tüfekçi

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..