Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '10

 
Kategori
Deneme
 

Ucuz ölüm ve arkası yarın kuşağı

Ne yazık ki demografik göstergelerin yoğunluk arz ettiği 3. dünya ülkelerinde insan değerinden bahsetmek, aç olan bir berduşu holding patronu gibi göstermeye benziyor. Keyfi yasa maddeleri varken bir türlü korunamayan insanın sahipsizliği gözlerden asla kaçmıyor.

Mantıksal çözümler veya kayda değer önermeler getirildiğinde “dar şablonist”, sapkın bir rotasyon verileceğinden; illüzyon banyosunda “kalan sağlar bizimdir” muhabbeti kendisini her zamanki gibi arkası yarın kuşağında sergileyecektir.

Mucur'‘dan dolayı ulusal muhabirini kaybederken veya katlederken, yine birçok yerde mucur ölüme çağırmaya devam ediyor, işte hazin bir gerçek daha.

Temelinde insanları birbirine uyaklama istemi, insanları sürü psikolojisine sokma devinimidir bildiğimiz gibi. İnsanın neyi sevdiğinin tartışmaya açıldığı yeni dünya düzeninde, ölüm ve yaşam arasındaki bağ kalitenin tepesinde duracaktır.
Çok olan ölüm, iki unsuru akıla getirecek; birincisi insan çokluğunu, ikincisi bu çokluğun “kapitalizmde her şey para içindir” söyleminin nefessiz yaşamda ki yoksunluğunu.

Net tuzla, ne Kemah, ne 33 öğrenciye mezar olan Aksaray’ın (Nisan 2007), geri dönüşümü olanaklı değildir. Teknoloji pilotsuz uçak yaparken, Anadolu’da gencecik fidanlar kontrol noktalarında “çelik yeleksiz ve zayıf teçhizatlı “ vaziyette kaderine terk ediliyor.

Bir kaza veyahut bir cinayet veya bir terör saldırısı sonrası “ölen insan ölümsüz” yapılır. Ölen insanın ölümsüz olabilmesi için bir zaferden, yok edilen bir mekanizmadan bahsetmek önemlidir. Mekanizma yerinde duruyorsa ölen ölmüş demektir.

Yaşama olan bağlılık küresel alanda fazla seçenekler sunmuyor, sürüncemede dalgalanmalar ve ütopyalarıyla angaje olan sözler sıklıkla baskın.
Kan ve barutu insan sevgisi ile esir alamamanın ezikliğini, her şeyin insana odaklı olduğunu bilen bir dünya dileğiyle

 
Toplam blog
: 14
: 362
Kayıt tarihi
: 31.05.09
 
 

Almanya doğumluyum. 2000 yılından beri yazıyorum . ..