Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '11

 
Kategori
Sinema
 

Ucuz Roman

Ucuz Roman
 

Film: Pulp Fiction

Tür: Aksiyon

Puan: 10 üzerinden 9

Bu efsane filmi ne zamandan beridir izlemek istiyordum. Kısmet şimdiymiş. Filmi izleyen herkes filmden çok etkilendiğine göre filmin muhteşem bir senaryosu vardır diye düşünmüştüm. Muhteşem midir bilmem ama kesinlikle "farklı" olduğu kesin.

Film tıpkı bir roman gibi farklı bölümlerden oluşuyor. İlk bölümler oldukça bağımsız görünüyor. Ancak son bölümlerde konu filmin başına bağlanıyor. Son derece ilginç, hatta neredeyse absürd sayılabilecek bir senaryoyla birlikte filmin genel olarak verdiği mesajın "Ummadık taş baş yarar, hayatta karşılaştığımız beklenmedik olaylar kaderimizi belirler" veya "Hemen hiçbir şey planladığın gibi gitmez" tipinden bir şey olduğunu söyleyebilirim.

Filmi izleyecek olursanız siz de bölümlerdeki ince mizahı saygıyla karşılayacaksınız. Ancak özellikle patronun karısına göz kulak olmayla ilgili çekilen bölümün filmin bütünlüğüne ne gibi bir katkı sağladığını anlamakta güçlük çekeceğinizi düşünüyorum.

Genel olarak yıldızlar kadrosuyla çekilmiş olan bu filmin bu ilginç senaryosunu beğeneceğinizi düşünüyorum ama hemen her Tarantino filminde olandan bir tutam daha fazla beyin hasarını bu filmde bulmak mümkün. Hatta bu film için Tarantino'nun beyin kusmuğu olduğunu söylemek hata olmayacaktır.

Özet geçecek olursak film izlenmesi gereken ilginç ve eğlenceli bir film. Ancak filmi tüm çocuk ve ergenlerden kesinlikle uzak tutmak gerekiyor bunu belirteyim. Ayrıca yanınızda çekineceğiniz birisi varsa kesinlikle izlememenizi öneriyorum.

Özellikle Patronun Bruce Willis'in peşine düşeyim derken başına gelen olayı yetişkin halinizle bile zor kaldırmanız mümkündür.

... ve son sözümü de Tarantino'ya saklamak istiyorum: Bu adamın kesinlikle tedaviye ihtiyacı var !

Şimdiden iyi seyirler...

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..