Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Ucuza alışveriş nasıl yapılır? hesaplı alışverişin sırları

Ucuza alışveriş nasıl yapılır? hesaplı alışverişin sırları
 

"Hayat pahalı, kazanç sınırlı" sloganıyla yola çıkarsak ve alışverişinde vazgeçilmez bir gerçek olduğunu düşünürsek yapacağımız en önemli şey ucuza getirmektir. Herkesin kendince belirlediği bazı alışveriş taktikleri vardır ama önemli olanları alt alta sıralamak gerekirse şöyle bir sonuç çıkar.
 
Karşılaştırma: Bir ürün almaya karar verdiğinizde mutlaka başka markalarla ve başka mağazalarla fiyatını ve kalitesini kıyaslayın. Kalitesine ayrıca parantez açmak istiyorum çünkü ucuz sandığınız ürün aslında diğerine göre kalitesi eksik olduğundan fiyatı ucuz olabilir. Eğer evden alışveriş yapıyorsanız internet üzerinden kıyaslama yapma şansınız daha yüksektir. 
 
Fiyatların Kontrolü: Her hafta veya her ay aynı markete gittiğinizde fiyatlarda kampanya yapıldığını görürsünüz. Özellikle sarı etiket koyarak indirim olduğunu gösterirler. Bazen indirim diye aldığınız ürün aslında aynı fiyata gelebiliyor. Örn: 1 tl'lik kutu kola'nın fiyatını tek alındığında 1.50 tl olarak belirliyorlar. 4'lü olarak aldığınızda 5 tl yaparak 1 lira kazançlı gösteriyorlar. İyi takipçi olduğunuzda hangi fiyatların gerçekten indiğini belirleyebilirsiniz. Aklınızda kalmıyorsa geçen alışverişin fişini atmayın ve yeni alışverişinizde kıyaslayarak indirim olduğunu anlayabilirsiniz.
 
Pazarlık: Günümüzde neredeyse her mağaza artık barkod sistemi ile çalıştığı için pazarlık şansı olmuyor. Her markanın uyguladığı %50 gibi indirimlerle yetiniyoruz. Pazarlık konusu esnaflarmızın ve pazarcılarımızın karşı karşıya kaldığı yöntemdir. Alıcı olarak yeteneğinize güveniyorsanız iyi bir indirimle alışverişi tamamlayabilirsiniz. 
 
İnternet Alışverişi: Her evde neredeyse internet var ya da akıllı telefon vardır. Online alışveriş imkanı sunan yüzlerce de site var. Birbirinde farklı ve kaliteli ürünleri daha ucuza ve kampanyalı alabilirsiniz. Piyasa da 100 liraya bulacağınız bir ürünü internette 80-90 tl'ye alabilirsiniz. Burada önemli olan nokta alışveriş yaptığınız sitenin güvenilir olmasıdır. Bilinmeyen yerlerden yapılan alışveriş sonucunda dolandırılan binlerce insan var. Hatta yabancı menşeili siteler ile daha da ucuza ve topluca alışveriş yapabilirsiniz. Türkiye'de olmayan ürünleri ayağınıza kadar getirtebilirsiniz. 
 
Özel Günler: Mağazalar ve online siteler böyle günlerde ekstra indirimler veya kampanyalar uygular. İyi takip ederseniz kârlı bir alışveriş yapabilirsiniz. 
 
Ucuz'a kaçmak bazen daha pahalıya patlar. Çünkü kalitelisi varken ucuza aldığınız ürünler aynı dayanıklılıkta olmaz ve tekrar almak zorunda kalabilirsiniz. Özellikle televizyon siparişlerinde alınan ürünlerin çoğu göründüğü gibi gelmediğinden ben pek güvenmem. Ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye söz vardır. Kalite ilk hedef olmalı sonra fiyatı sorgulamalıyız. İhtiyacınız olmayan hiçbir şeyi almayarakta dolaylı olarak kar elde edebilirsiniz. Sırf fiyatı düşmüş veya anlık kampanya'ya  girmiş diye bütçenizi yormamalısınız. Marka aşkından mümkün olduğunca vazgeçmelisiniz çünkü markaya fazladan verecek parayı başka yerlerde değerlendirebilirsiniz.
 
- Yaz' girerken ucuzlayan kışlıkları, kışa girerken de yazlıkları indirimli fiyattan alabilirsiniz. Mesela 200 tl değerinde bir botu sezon sonunda 100 tl' ye alabilirsiniz. Yeni sezon ürünleri geleceğinden mağazalar ellerindekini bitirmek isteyeceklerdir.
 
- Şubesi çok olan bazı marketleri takip ederek haftalık indirimli günlerinden faydalanabilirsiniz.
 
Toplam blog
: 12
: 213
Kayıt tarihi
: 01.03.15
 
 

Merhaba, 10 yıldan fazla süredir blog yazarlığı yapıyorum. Tecrübelerimi ve ilgi alanlarımı yeni ..