Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '11

 
Kategori
İzmir
 

Üçyol kaldırımlarından ne istediniz?

Üçyol kaldırımlarından ne istediniz?
 

Belediye kaldırımlarda çalışıyor.


Ah şu kaldırımlar... 

Önce Betonyol'un baştan aşağı trafiğe kapatıldığı haberi geldi. Yıllar önce Konak belediyesi tarafından asfalt yollar taşla kaplanmıştı. Betonyol esnafına, yöre halkına sorularak mı yapılmıştı bilmiyorum. Güzel de oldu, Sevgi Yoluna benzedi dedik, gecesi canlanır, gündüzü şenlenir dedik, sineye çektik. 

Sonra bi baktık yollar tekrar asfaltlanıyor. Trafik kapalı 1 ay boyunca, etraf toz duman. Acaba halktan, yöre esnafından mı böyle bir talep geldi diye meraklandık, yanıtını pek de bulamadık. 

Hemen paralelinde Köstenci Köprüsü, Altıntaş ve Üçyol'u kapsayan kaldırım yıkma/yapma girişimleri başladı. İnönü Caddesinin trafiğe kısmen açılması ile birlikte trafik biraz olsun rahatlayacak diye bekleyen bizler şok yaşadık çünkü bu kaldırım çalışmaları nedeniyle trafik özellikle sabah saatlerinde Uğur Mumcu Parkı kavşağında feci durumda. 

Yazılarımızı takip edenler Aziz Kocaoğlu ve Hakan Tartan'ı kimi çalışmaları nedeniyle takdir eden ifadelerimizi hatırlayacaktır. Lakin İzmirliyiz, bu havayı soluyoruz, bu şehirde yaşıyoruz ve bu aksaklıkların hesabını sormaya hakkımız vardır. 

Önce İzmir Gaz dendi, yollar yıkıldı geçildi, sonra internet ağı dendi yollar bi kere daha yıkıldı geçildi, şimdi de kaldırım çalışması / çevre düzenlemesi altında yolları yıkıp geçiyorsunuz. 

Kimin vergileriyle? Benim vergilerimle. Kime sormadan? Bana sormadan. 

Bu yol yıkım/yapım çalışmaları neden bir öngörü ile bir kereliğine yapılmaz ve bitmez? Bizler sizleri kaldırım yapın diye seçmiyoruz, siz hangi partiden olursanız olun kaldırımlarla uğraşıyorsunuz. 

Nesi vardı Üçyol kaldırımlarının? Kim şikayet etti? Bizler gayet üzerinde yürüyebiliyorduk, esnaf işini yapabiliyordu. Neydi sorun? Hem İzmir, hem de Konak ve Karabağlar belediyeleri bunun mantıklı bir yanıtını vermeliler. 

Bir akrabamız taa 20 yıl önce kaldırım çalışmalarından, yolların yıkılıp yapılmasından şikayet ederdi, güler geçerdik. Maşallah Türkiye'de rejimler değişir, anlayış değişir, hükümetler değişir, partiler değişir, bir nesil değişir ama belediyelerin bu zihniyeti değişmez. 

Bu işlerin niçin böyle olduğunu halk çok güzel dillendiriyor da ben burada ayrıca dile getirmek istemiyorum. Ancak bütün bunlarda bir numaralı sorumlu yüksek sesle hesap soramayan, "Neden" demeyen İzmir halkıdır, genelde tüm Türkiye halkıdır, bizleriz. 

Kaldırım bayramınız kutlu olsun! 

 
Toplam blog
: 78
: 1198
Kayıt tarihi
: 12.10.10
 
 

Alice'in harikalar diyarındaki cennet bahçesinden sesleniyorum sizlere. Burada önyargı, olur olma..