Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

UEFA, Trabzonspor ile Beşiktaş’ın küme düşmesini istemez; çünkü...

UEFA, Trabzonspor ile Beşiktaş’ın küme düşmesini istemez; çünkü...
 




“Bir defalığına küme düşme olmasın” yerine “puan silme ve para cezası olsun” niye gündeme geldi?

Her kafadan bir ses çıktığı için “at izi ile it izi” birbirine karıştı. “Olsun”, “olmasın” diyenlerin bir hesabı var. Ayrıca, kendini işin içinden sıyırmak için “hedef” gösterme de var... Kısacası “gizli ajanda”sı olanlar, yanyollardan kendilerini “temize çıkarmak” istiyorlar.

Asıl kendini “temize çıkarmak” isteyen UEFA, sonra TFF...

Niye mi?

Tutun ki, 58. madde uygulandı. Yargılama aşamasının nasıl sonuçlanacağını bir yana bırakalım, olacaklar belli: İddianamede adı “şike”, “teşvik”, “teşebbüs” ile geçenler, doğal olarak  küme düşecekler. Yine bırakalım, bu suçlamayla adı geçenlerin hepsini, “Büyük”lere bakalım: Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmeyecek zaten cezalandırıldı. Küme düşürülmediği için de “affedilmiş” cezasını hep taşıyacak.

Ya ötekiler?

Şike yaptıklarına dair “yüzde bir şüphe olmadığı” garantisi verildiği için Beşiktaş ile Trabzonspor'a Avrupa’da “yola devam” dendi.

Şimdi,  TFF, 58. maddeyi uygulayarak Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor’u küme düşürürse, “Suçlu ayağa kalk!” denmeyecek mi?

Suçlu/lar kim?

Başta UEFA!..

Sonra?

Düşürme kararını veren TFF!..

O zaman denmeyecek mi?

Küme düşen takımlara Avrupa yolunu açan sizsiniz, buyrun hesap verin!

*****

“Bir defalığına küme düşme olmasın" yerine “puan silme, para cezası” olsaydı, hem UEFA hem TFF kurtulacaktı. Zaten harcayacaklarını, Fenerbahçe’yi harcamışlardı.

İşte Fenerbahçe, oyunu bozdu!

Galatasaray da bozdu diyecekler olabilir!

Ama Galatasaray’ın amacı başka; Galatasaray için Beşiktaş ile Trabzonspor’un küme düşmesinden çok Fenerbahçe’nin küme düşmesi önemli. Galatasaray, Fenerbahçe’nin yeminli düşmanları da,  58. madde uygulansın diye bastırırken,  öte yandan da Mehmet Ali Aydınlar’ın istifa etmesine şiddetle karşılar.

Niye?

Savunmalar alınmadan karar alınsın ki, özellikle Fenerbahçe küme düşürülsün.

Ötekiler de düşerse düşsün, karar, “playoff”tan önce açıklanırsa, "playoff” oynamanın bir anlamı kalmaz, şampiyon ilan edilmiş olur.

Ünal Aysal’ın "Her halükârda şampiyon olacağız!" demesinin anlamı ne güzel anlaşılıyor!...

****

58. maddeye dayanarak  Beşiktaş, özellikle Trabzonspor düşürülemez! Çünkü UEFA ile TFF, kendi ipini kendi çekmiş olacak. Bunun için de, kendilerine zarar gelmeyecek bir yol bulmalılar.

Bekleyip göreceğiz!



TURGUT ÇELİK/ Mersin
 







 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..