Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

UEFA Avrupa Ligi, H Grubu, iyi Kur'a

UEFA Avrupa Ligi, H Grubu, iyi Kur'a
 

http://www.fenerbahce.com/haber/35178/grubumuz-belli-oldu/?ref=ABM2


Monaco'da yapılan kur'a sonucunda 2009-2010 sezonu UEFA Avrupa Ligi'nde yarışacağımız rakiplerimiz belli oldu. Kimilerine göre şeker gibi grup. Ama Kanaryalar her takımı beğenmiyor, rakip seçiyor! H Grubuna abone olduk sanki. Steaua Bükreş de yabancı değil. Galatasaray'a da bir Bükreş takımı çıktı. Ama bizim Bükreş onlarınkini döver.

İlk torbadan S. Bükreş, 3. torbadan Twente ve son olarak Moldova takımı Sheriff ile eşleştik. Şerif'i Şerife yapar mıyız bilemem, oynayıp göreceğiz. İlk bakıldığında İspanya, İtalya ve İngiltere'den bir takım gelmedi diye sevinebiliriz. Önceki yıl Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılardan sonra da bunlar leblebi çerez de diyebiliriz. Lakin dünkü maç da gösterdi ki, futbol ciddi ve basit bir oyundur ama dalga geçmeye gelmez. Diğer iki takıma göre 4. torbadan gelen Moldova ekibi sanki biraz zorlayacak bizi, içime öyle doğuyor.

Akşamki maçı, şifreli kanalda ve geç vakit olduğu için, FB TV'den arşiv görüntüler eşliğinde dinlemekle yetindik, bir ara tur elden gidiyor kaygısı taşıdık. İyi başlayan bir maçı cacık edeceklerdi resmen. Henüz 2. dakikada golü bulmuşsun, rakibin umudu yok, neden bırakırsınız maçı. Duran topla gelen bir gol ve son maçların en iyisi Volkan'ın verdiği bir penaltı, zaten Volkan gevşek oldu mu savunma ve ortasaha da ciddiyetsiz oluyor.

Neyse yine en ciddiyetsizlerden Kazım, kolay bir düdük çaldırttı hakeme, bizim hakemler olsa dönüp bakmazlardı bile. Bir de hakemi aldatmaktan kart görürdü Kazımx2. Penaltı atışında da şımarıklık yapmış, ben yaptırdım ben atacağım, demiş. Sokak maçı yapıyor sanki. Çocuk işte, kalıbı büyük olsa bile.

Turu atladık ama bu maç iyi giden bir seriyi tartışmalı hale getirdi. Kolay maçlarda toplanan bir-iki puan bile bu kur'alardaki sıralamamızı etkiliyor. Bugün ilk torbada çıkabilirdik, geçen yıllarda iki puan fazla alsaydık.

Ezeli dostumuz da 2. torbadan girdi kur'aya. Panathinaikos, D. Bükreş ve Sturm Graz, cimbomun rakipleri oldu.

Genel anlamda bakıldığında eşdeğer gibi görülüyor. Yunan ekibi ile olan maç zorlu geçer, o da malum nedenlerden dolayı ama bizim takım Mehter Marşı ile gider, İzmir Marşı ile döner oradan. Milletçe destekleriz hepimiz...

******
17 Eylül ve 17 Aralık arasında yapılacak maçlar, ilk iki sırayı alan çıkacak gruptan. İlk maçımız Kadıköy'de Twente ile.

Dün yine bir kur'a vardı, Şampiyonlar Ligi'nde. Çıkabilecek en zor takım çıktı Kara Kartal'a; Mancesther United, ilk maç İnönü'de. Diğerleri bizim Zico'nun takımı CSKA Moskova ve Bundesliga'nın şampiyonu Wolfsburg. Yorumcular CSKA'yı en zayıf halka olarak görüyorlar ama tersine, Zico, Beşiktaş'ı iyi tanıyor.

*****
Bugün ilginç bir olay daha vardı. 1971'de UEFA Kupası ilk maçında ilk golü atan futbolcuyu davet etmişler kur'a çekimine. "Kimmiş o?" diyeceksiniz tabi ki, Fenerbahçeli Yaşar Mumcu. Biz unutmuştuk ama M. Platini unutmamış. Hatta bir konuşmasında:

"UEFA'ya Fenerbahçe damgasını vurdu, " demiş. İlk golü atan Fenerbahçeli, son maç Fenerbahçe'nin stadında. Bir de kupamız olsaydı iyi olurdu ya, olmadı ne yapalım!

Bu yeni düzenlemeli ligde olur belki...

Ömür biter, umutlar bitmez!

Her 3 takıma, özellikle Fenerbahçe'ye başarılar diliyorum.

Daum, "öncelikli hedefimiz Süper Lig" dese de inanmayın, cilve yapıyor. Gözleri fıldır fıldır, vardır bir düşündüğü.

Hayırlı olsun! İyi seyirler!

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 340 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..