Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

UEFA'da Hamburger arası 1000. gol

UEFA'da Hamburger arası 1000. gol
 

Bu akşam taraflı tarafsız milyonlarca futbolsever Avrupa'da ki TEK TEMSİLCİMİZ (Cim Bom'u) izlemeye devam etti. Bir başka güzel gelişme ise başka şansları olmadığı için tesadüf (!) bahanesi olanlar dahi bu maçı izlemek zorunda kaldı!

UEFA Kupası 4. Tur ilk maçında Galatasaray, deplasmanda Hamburg ile karşı karşıya geldi. Maçın 32. dakikasında Galatasaray'ın kontra atağında güzel vuruşla topu Hamburg ağlarına gönderen Ayhan Akman, sarı-kırmızılı takımın Avrupa Kupaları'ndaki 1000. golüne imza attı.

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 218. maçını ilk kez karşılaşacağı Hamburg’la oynayacak. Bu maçlarda 81 galibiyet, 82 yenilgi, 54 beraberlik alan Cim-Bom fileleri 288 kez havalandırırken, kalesinde 317 gol gördü. Türk takımlarıyla daha önce 3 kez karşılaşan Alman ekibi hiç yenilmedi.

Galatasaray, UEFA Kupası 4. tur ilk maçında Almanya’nın Hamburg takımı karşısına kadro sıkıntısı yaşayarak çıktı. Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, özellikle ayağa pas yaparak oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. İleride cezalı Baros'un yokluğunda Nonda'yı tek forvet olarak oynatan sarı-kırmızılılar, Lincoln, Arda ve Kewel ile hücum bölgelerinde çoğalarak gol bulmayı hedeflediler. Zaman zaman rakip kalede gözüken sarı-kırmızılılar, 32. dakikada Arda'nın soldan pasında rakip oyuncudan seken topu önünde bulan Ayhan'ın ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı vuruşunda, ilk yarıyı üstün kapatmayı başardı: 1- 0

İkinci yarıya hiçte iyi başlamadık Rakip takımın atakları bunaltmaya başladı. Derken, 49. dakika Hamburg beraberliği yakaladı.

Maçın 53. dakikasında Emre Aşık kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Daha bunun şokunu atamadan 59. dakikasında oyundan alınmasına çok sinirlenen Lincoln, teknik direktör Bülent Korkmaz'a sert tepki gösterdi. Bence, Casio Lincoln hayatının hatasını yaptı. Büyük kaptan onu ya yola getirecek ya bitirecek. Bundan emin olun!

73.dakikada Nonda oyundan alınırken Ümit Karan oyuna girdi. Karşılıklı ataklarla geçen son dakikalardan sonra 90. dakikanın bitişi ile Galatasaray kendisine bir üst turu getirecek skor avantajını yakalamış oldu. 1- 1

UEFA Kupası’nda yoluna devam eden Galatasaray, sakatlıklar ve şanssızlıklar nedeniyle lig ve kupada şimdiye kadar elindeki kaliteli kadronun hakkını veremedi. Zor bir maçtı, beraberlik bizim işimize yarar. Her zaman söylüyorum. Bu sonuçla İstanbul’da sonuca gidecek gücümüz de var, tecrübemizde.

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..