Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '10

 
Kategori
Futbol
 

UEFA'da kuralar çekildi! Beşiktaş'ın rakipleri Dinamo Kiev ve Manchester City...

UEFA'da kuralar çekildi! Beşiktaş'ın rakipleri Dinamo Kiev ve Manchester City...
 

UEFA Avrupa Ligi eleme grubunu Porto'nun ardından ikinci olarak tamamlayan temsilcimiz Beşiktaş, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti.

Porto, Rapid Wien ve CSKA Sofya'nın bulunduğu eleme grubunu 4 galibiyet 1 beraberlik ve 1 yenilgi ile ikincilikle tamamlayan Beşiktaş son yılların yükselen trendi Ukrayna futbolunun köklü takımlarından Dinamo Kiev ile karşılaşacak.

Nispeten zayıf bir grupta mücadele eden Dinamo Kiev, BATE Borisov, AZ Alkmaar ve Sheriff'in yer aldığı grubu 11 puanla lider olarak tamamlamıştı. Grupta 3 galibiyet, 2 beraberlik alan Kiev tek yenilgisini zayıf rakibi Moldova temsilcisi Sheriff'ten aldı.

Rakip kalelere göderdiği 10 gole karşılık kalesinde 6 gol gören ekibin en etkili silahları 6 maçta toplam 5 gol atan Artem Milevsky ve 5 asistle oynayan Roman Eremenko.

Dinamo Kiev'in kadrosunda; 6 Brezilya, 1 Makedonya, 1 Fas, 1 Romanya, 1 Finlandiya, 1 Arjantin, 2 Nijerya, 1 Sırbistan, 1 Hırvatistan uyruklu toplam 15 yabancı oyuncu forma giyiyor.

Grupta başarılı bir grafik çizen ve lige nazaran daha üst düzey bir performans sergileyen Beşiktaş'ın rakibi karşısında şansı %50'den fazla görünüyor.

Temsilcimiz turu atlaması halde 3. turda Yunan Aris ve İngiliz Manchester City eşleşmesinden galip çıkacak takımla mücadele edecek.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..