Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

UEFA ile gizli anlaşma

UEFA ile Federasyon arasında gizli anlaşma çoktan yapıldı. Fenerbahçe CAS davasından bu anlaşma çerçevesinde çekildi. Dolayısıyla artık hiçbir takım için UEFA tarafından herhangi turnuvalara katılmama riski kalmamıştır. Böylelikle Fenerbahçe'yi asgari ceza ile kurtarma operasyonu başarıyla tamamlanmıştır. Böylelikle TFF ve(ya) UEFA erken ve ağır bir kararla Fenerbahçeyi şampiyonlar liginden çektikleri için tazminat ödemeyecekler ve Fenerbahçe de elindeki CAS kozunu iyi kullanarak ceza almaktan kurtulmuş olacak. 

Durum budur.  Böyle bir uzlaşının kamuoyu önünde açıkça paylaşılmaması çok doğaldır. "Ne şiş yansın ne kebap" mantığıyla çözüm bulunmuştur fakat kupasını isteyen Trabzonsporu da bir şekilde ikna etme gerekliliği vardır. Bunu da Trabzonsporu da bir şekilde bu sene tekrar Şampiyonlar Ligine göndererek çözebileceklerine inanıyorum.

Biz ancak kişilerin maddi ve manevi tüm güçleriyle karşı koymadan hukukun üstünlüğüne boyun eğdiklerinde, adaleti kişiye ya da kurumlara göre farklı yorumlamadıklarında Avrupa sınırları içine dahil edilmeyi hakedebiliriz. Yoksa bu tüccar zihniyeti ve şark kurnazlığıyla sorun çözme metodlarımızla ancak Ortadoğu'nun bir parçası olacak kalmayı hakediyoruz. 

 
Toplam blog
: 8
: 406
Kayıt tarihi
: 11.11.09
 
 

Türkiye'nin ilk ve tek DevreDergi uygulamasını başarıyla sürdürüyoruz. 20 sene Almanya macerasında..