Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Uefa kupası balonu

Uefa kupası balonu
 

uefa kupası


Uefa Avrupa Kupaları ile takımları sıralar.

Avrupa' nın en iyi 8 takımı: Şampiyonlar Ligi' nde son 8' e kalan takımlar. Fenerbahçe (2008) ve Galatasaray (2001) birer kere bu gruba girdiler.

Avrupa' nın en iyi 8-16 takımı: Şampiyonlar Ligi' nde gruptan çıkan ama çeyrek finale kalamadan elenen 8 takım.

DİKKAT EDERSENİZ BU TAKIMLAR UEFA KUPASINDA OYNAYAN TAKIMLARI ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP MAÇLARINDA SAFDIĞI BIRAKMIŞLARDIR. Galatasaray bir kere bu grupta yer aldı (2002).

Avrupa' nın en iyi 16-24 takımı: Uefa Kupası' nın en iyi 8 takımı.

ÇÜNKÜ BUNLAR ŞAMPİYONLAR LİGİNDE GRUPLARDAN ÇIKAMADILAR.

Galatasaray Uefa Kupası' nı kazanarak bir kere bu grupta yer aldı ve kupayı kazandığı için 16-24 arasındaki en iyi derece olan 17.liği kazandı.

YANİ UEFA KUPASI ŞAMPİYONLUĞU AVRUPA 17.' LİĞİDİR.

Var mı itirazı olan?

GALATASARAY ÇOK İYİ OLSAYDI ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUBUNU İLK İKİDE BİTİRİRDİ AMA ANCAK SON SANİYE GOLÜYLE 3. OLABİLDİ YOKSA SONUNCU OLACAKTI.

Galatasaray sıralamalara daha çok girmiştir ama Fenerbahçe bir girmiştir pir girmiştir. Fenerbahçe' nin çeyrek finali Galatasaray' ın çeyrek finalinden daha değerlidir. Çünkü:

BİRİNCİSİ yabancı yatırım futbola girdikten sonra kazanılmıştır. Chelsea' yi Chelsea yapan bu yatırımlardır. Galatasaray' a 5 atan Chelsea 50 yıldır şampiyon olamıyordu. Ama Fenerbahçe' yi zar zor eleyebilen Chelsea 2 yıldır üst üste şampiyon oluyordu ve son 4 yılda 3 kere Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynamıştı.

Galatasaray' ın grubunda Strum Graz, G. Rangers ve Monaco vardı çeyrek final oynadığı yıl. Gördüğünüz gibi bu grup bugüne kadar Türk takımlarının eşleştiği en kolay gruptur. Fenerbahçe' nin grubunda İnter ( İtalya şampiyonu, Uefa kupası sahibi), PSV ( Hollanda şampiyonu, Uefa kupası sahibi), CSKA (Rusya şampiyonu, SON Uefa kupası sahibi) vardı. Yani Fenerbahçe daha zor takımlarla oynayıp rekor puanla gruptan çıkmıştır. Bu İKİNCİydi.

ÜÇÜNCÜSÜ: Herşeyi daha sonra yapmak, bugüne daha yakın zamanda yapmak daha çok ses getirir. Fenerbahçe daha çok ses getirdi.

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ UEFA KUPASI ŞAMPİYONLUĞU TÜRK TAKIMLARININ AVRUPA' DAKİ EN BÜYÜK BAŞARISI DEĞİLDİR. UEFA KUPASI ŞİŞİRİLMİŞ BİR BALONDUR SADECE.

Bir de Galatasaraylılar' ın Fenerbahçe' nin yurt dışında tanınmadığı gibi bir garip fikri var. Şunu unutmayın herkes 10 yıl öncenin Uefa şampiyonunu unutabilir (mesela siz 15 yıl önce Uefa kupasını kim kazandı biliyor musunuz?), 9 yıl öncenin Şampiyonlar Ligi çeyrek finalistini unutabilir ama iki yıl öncenin Şampiyonlar Ligi çeyrek finalistini, o yıl Şampiyonlar Ligi' nde Chelsea' yi yenen TEK TAKIMI, Dünya' nın en iyi 10 futbolcusundan biri olan Roberto Carlos' un oynadığı takımı, Ortega' nın Anelka' nın oynadığı takımı, Dünya' nın gelmiş geçmiş en iyi 10 oyuncusu içinde yer alan Brezilya eski spor bakanı Zico' nun çalıştırdığı takımı, Maradona' nın teknik direktörlük yapmak istediğini açıkladığı takımı futbolla ilgilenen her Avrupalı bilir. Sizin neyinizi tanısınlar???

Not:Sizden beklediğim delil, veri, analiz, istatistik. Lütfen yorumlarınızı bu çerçevede yapınız.

 
Toplam blog
: 56
: 1482
Kayıt tarihi
: 18.11.08
 
 

Doktorum. Tıpla ilgilendiğim kadar sporla da ilgileniyorum diyebilirim. Yazılarımı beğeneceğinizi..