Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '19

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Ufak Dokunuş Karizmatik Duruş

Her ne kadar estetik dendiğinde akla ilk kadınlar gelse de estetik uygulamalar yaptıran erkek sayısı hiç de az değil. Estetik trendinin erkekler arasında da bu denli yükselmesinde teknolojinin sunduğu olanakların katkısı çok fazla.
 
Erkeklerde saç dökülmesinin büyük bir problem olması nedeniyle, bu alandaki uygulamalar erkeklerin tercihleri arasında başı çekiyor. Saç mezoterapisi, PRP ve saç kaybının aşırı olduğu durumlarda ise saç ekimi gibi uygulamalar erkeklerin en çok tercih ettiği estetik uygulamalardan bazıları. İyileşme sürecinin oldukça kısa olduğu, küçük dokunuşları içeren uygulamalar erkekler arasında arasında ön plana çıkıyor. 
 
Cerrahi Olmayan Uygulamalar
Yapılan araştırmalara göre erkekler arasında en çok yapılan cerrahi olmayan estetik uygulamalarda botoks uygulamaları birinci sırayı alıyor. Erkekler genel olarak botoksu koltuk altı ve el bölgelerinde meydana gelen aşırı terlemenin önüne geçmek için tercih ediyor. 
 
Botoksun arkasından ise lazer epilasyon, mikro dermabrazyon ve kimyasal soyma gibi uygulamalar geliyor. Genel olarak bakıldığında yüz ve cilt bakımı da erkekler arasında oldukça popüler. Erkekler arasında bu tarz cilt uygulamaları özellikle ilk ve sonbahar aylarında tercih ediliyor. 
 
Bunun nedeni ise kış ve yaz gibi hava şartlarının zorlu olduğu mevsimlere hazırlık yapmak. Kış aylarının soğuk ve yaz aylarının yakıcı güneşi ciltte yıkıcı etkilere ve yaşlı görünüme neden oluyor. 
 
Cerrahi Uygulamalar
Erkekler arasında cerrahi olmayan uygulamalar kadar cerrahi uygulamalar da ilgi görüyor. Bunların en başında ise saç ekimi ve jinekomasti işlemleri geliyor. Bu iki uygulamayı ise burun estetiği ve göz kapağı cerrahisi takip ediyor. Erkekler genel olarak genç görünme ve bu görüntüyü korumaya yönelik operasyonları tercih ediyor. 
 
Liposuction ve diğer yağ aldırma operasyonlarını tercih eden erkeklerin sayısı ise her geçen yıl daha da artıyor. Özellikle fit görünme konusunda hassas olan erkekler yağ aldırma operasyonları ile vücutlarını yeniden şekillendirmeyi tercih ediyor. Önümüzdeki yıllarda bu operasyonların erkekler tarafından en çok tercih edilen operasyonlar arasında yer alması bekleniyor.
 
Prof. Dr. Şükrü Yazar
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
 
 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..