Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '19

 
Kategori
Müzik
 

Üflemeli Sazlar Konseri

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Nefesli Çalgılar Konseri’nde Şef Erden Bilgen yönetiminde solistler; Christian Meyers (flügelhorn), Julian Lupu (trompet), Burak Baydar (trombon) ve Nikolae Bivol(korno)’e eşlik etti.

Konser için gelenler, karşılarında vurmalılar dışında sadece nefeslilerden oluşan bir orkestra buldular. Bu durum, tabiki programdan habersiz konsere gelenler içindi.

Şef Erden Bilgen ülkemizin en önemli trompet sanatçılarından biridir. Konserlerde genel olarak tamamını üflemeli eserlerinden seçiyor ve yönetiyor. İki konuk trompetçi de tanınmış sanatçılar; Hem Christian Meyer hem de Julian Lupu çok sayıda kayıt da gerçekleştirmiş sanatçılar. Julian Lupu’yu başarılı topluluklarımızdan Golden  Horn Brass’tan da tanıyoruz.

Konserin başlamasıyla birlikte dinleyici de keyiflendi. İtalyan Kapriçyosu ve Özledik/İzindeyiz büyük beğeni aldı ve coşkuyla alkışlandı. Aslında program tümüyle çok güzeldi. Erden Bilgen düzenlemeleri de çok beğenildi. Astor Piazzola ve Libertango konserlerde en çok ilgi gören eserlerin başında gelir. Biz bu yaratıyı, E.Bilgen’in; trompet, trombon, korno ve orkestra için düzenlemesiyle dinledik.  

Konserin ilk bölümünde seslendirilen eserler:
P.İ.Çaykovski- İtalyan Kapriçyosu
Erden Bilgen-Özledik&İzindeyiz
G.Gerschwin-Mavi Rapsodi (Arr.Erden Bilgen)
Dede Efendi-Yine Bir Gülnihal (Arr.Erden Bilgen)
C.Mangione-Children of Sanchez

Aradan sonra seslendirilenler de:
F.Von Suppe- Hafif Süvari Uvertürü
A.Piazzola-Libertango (Arr.Erden Bilgen)
D.Şostakoviç-Waltz N(Arr.Erden Bilgen)
Z.de Abreu-Tico-Tico (Arr.Erden Bilgen)
A.Reed- Latin Fantezi (Arr.Erden Bilgen) idi.

***

Aralık 2018 başında geri döndük Antalya’ya ve bugüne değin katıldığımız tüm konserlerde Aspendos salonunun, izleyici/dinleyici tarafından tamamen dolduruluyor olduğunu görüyoruz. Üflemeli Çalgılar Konseri’nde ise, hem salon hem de balkon tamamen doluydu, müthiş başarı. ADSO’nun, inanılmaz sayıda sanatsevere konser vermekten büyük keyif aldığını düşünüyorum. Aynı şekilde, dinleyici de orkestrasını keyifle dinliyor.

Bir türlü gelişmeyen/düzelmeyen nezaket sorunu da var salonda. Konser bitimi, “bir daha” (bis)lar yahut alkışlarla uzayan bir zaman dilimi bu. Alkışlar sürerken bir grup dinleyici çıkış kapılarına yönelmeye başlıyor. Program süresince heyecanla dinlediği sanatçıları alkışlarla uğurlayacak, bir başka deyişle teşekkür edecekler. Bu kadar tahammül gösteremeyenler var! En çok dikkatimi çeken de; (bu hafta) dinleyicileri bırakalım, orkestrada yer alan piyanistin bile alkış süresini bekleyemeden gitmesiydi kulise.

***

8 Şubat Cuma akşamı ADSO Barış Manço’yu anıyor. Şef, Anıl Edibale, vokallerde; Evrim Özkaynak, Sedat Yüce, Ümit B. Tekinay. Bas Gitar Fatih Harmantepe, Davulda Ödül Ünal ve Elektro Gitar Burak Uslu

Not: Biletler de kalmamış!

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..