Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

UFO (Unidentified Flying Objects)

UFO (Unidentified Flying Objects)
 

Kaynak:seslimanken.com


UFO’lar konusunda şaşkınlığım yıllar öncesine dayanır; İzmir Karataş Lisesi’nde İngilizce öğretmenliği stajımı yaparken lise son- özel sınıf denk düşmüştü, o dönemler özel sınıf demek not ortalamaları yüksek öğrencilerden katılmak isteyenlerin ağırlıklı öğrenim gördüğü sınıftı.

Derslerden birinde konu Unidentified Flying Objects idi, her bir öğrencinin cin gibi olduğunu bilmeme rağmen söz hakkı alarak konu hakkında, hem de çok düzgün bir İngilizce ile, görüşlerini ifade etmelerini unutmam mümkün değil!

Yıl 1985 idi ve tanımlanamayan uçan cisimler için cin gibi gençlerin genel görüşleri uzayda yalnız değiliz sanırım şeklindeydi.

Benim şaşkınlığım ise UFO’lar konusundaki görüşlerinden ziyade, onlardaki muhteşem dinanizmi keşfetmekti!

Yoksa, UFO’ların beni şaşırtması mümkün değil, heyecanlandırır elbette, hem de acayip bir şekilde, ancak “Vay be! Harbiden varmışlar!...” diyemem!...

Neden diyemem; zira benim aklım koskoca evrende bitki, hayvan ve insan türü dışında canlı olmamasını, hele ki bunun yalnızca dünya ile sınırlı kalmış olmasını almıyor!

Bir düşünün, koskoca evrende dünya bir kadar bir yer, bir kadar yerde binlerce tür bitki, hayvan, türlü ırklarda insan varken, mümkün müdür sizce diğer gezegenlerde yaşam olmamasın?

Bizim anladığımız anlamda olmayabilir, yani “insan” özelliklerini taşımayabilir, ancak kim bilebilir ki “insan” başka yaşamsal varlıklar için bir mikroorganizma değildir!

Biz aya, marsa keşifler yapıyoruz, gezegenler arası bir araştırma ise bu, diğer gezegenlerin de yapması olasılık dışı değildir, yani…

Elbette bu yazdıklarım şahsi görüş ve düşüncelerimdir, hoş, bilim insanları dahi bilimin standartları ölçüsünde yine de kendi görüşlerini ortaya koyarlar, görüşlerinin bilimsel kanıtını oluşturmak için yıllarını harcarlar; iyi ki de harcarlar ki, bir zamanlar akla dahi gelmeyen çözümler üretirler.

Şahsi görüşümdür dedim, bu düşünceye varmama neden olan öncelikle evrenin büyüklüğünü algılamamdır, en basit hali ile ise yarasalardır!

Yarasalar, bilirsiniz, çığlık atarak yönlerini bulurlar; seslerinin kendilerine dönüşüdür onların gözleri, hadi sorayım şimdi size, hiç yarasa çığlığı duydunuz mu diye?

Duyamayız ki!

Öyle güçlü bir desibele sahipler ki, biz insanların işitme algılarının çok üzerinde olduğundan, onları duyabilmemiz mümkün değildir!

Kulağımız ve beynimiz algılayamaz, zira kodlarımızı aşar!

Kapasitemizin üstündeki sesleri algılayamıyorsak, görme, hissetme, düşünme gücümüzün üzerindekileri, ya da belki de altındakileri algılayamamamız bana pek normal gelmektedir.

Hani, mikropları göremiyoruz, lakin var olduklarını biliyoruz. Bilmediğimiz dönemler de vardı, o da ayrı…

Sonuç itibariyle, gözümüzün görme yeteneğinin, kulağımızın, algılama kapasitemizin dışındakiler evrende yoklar diye de düşünemeyiz, bana göre bu konu bu kadar açık ve basittir!

İnsanın mutlak güç olduğunu düşünenler ise zaten yaşadıkları yerin içine etmektedirler, vallaha da başka bir izahatı yoktur!

Dar pencereler, üstüne çekilmiş kalın perdeler… Düz düşünceler, kısıtlı sevgiler ve maksatlı alış-verişler; kendine ediyor insan öncelikle, sonra etrafındakilere…

Evrende var oluşunu sevgiyle kutsamadıktan sonra, hasetle, kinle, nefretle bulandıktan sonra, yani kısaca yaşadığın sürece acı çektirdikten sonra kendine, ister bitki ol, ister insan, ya da tanımlanamayan bir varlık, ne fark eder, evrende bir kum tanesi kadar olduğumuzu, ancak yine de evrenin tüm gücünün bizde var olduğunu anlamadıktan sonra…

Neyse… Sonuçta öyle ya da böyle bir şekilde yaşamı deneyimliyoruz, kim bilir deneyimleyen adını, varlığını bilmediğimiz nice varlıklar gibi!

“Unidentified Living Heart”

ULH

“Tanımlanamayan yaşayan enerjiler (Yürekler)” , ben uydurdum şimdi!...

Tanımlanan ve tanımlanamayan tüm yaşamsal varlıklara sevgilerimle…

Gülgün Karaoğlu

Aralık,19/09

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..