Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Rumikorman (Korman Türkmen)

http://blog.milliyet.com.tr/rumi

16 Aralık '06

 
Kategori
Teknoloji
 

Ufo'lar (Unidentified Flying Objects)

Ufo'lar (Unidentified Flying Objects)
 

Ufo'lar, dünya dışı varlıklar tarafından, gezegen ve sistemlerarası gezi ve araştırma yapmak amacı ile uçan cisimlerin değişik tip ve ebatları mevcut olup, uzay sistemlerinde mevcut gezegen ve galaksilerin yapısılarına uygun olarak ileri teknoloji ile dizayn edilmişlerdir. Yakın uzay, gezegenler ve galaksiler arası uçuşlar için tasarlanmış bu araçların birçoğu, bizim aero-dinamik yasalarımıza göre biçimlendirilmemişlerdir. Yani Ufo’lar dünya yapısı olmayan cisimlerdir ve havada normal bir uçak ya da helikopterin yapamayacağı hareketleri ve manevraları yapabilirler. İngiliz hükümetince, son zamanlarda yapılan araştırmalar ve Ufo’ların göz yanılması olduğu düşüncesi ise, bilimsel değildir ve Ufo olayları ile bağdaşmamaktadır. Zira, Ufo’lar evrensel yolculukların gerçekleştirildiği uzay taşıt araçlarıdır; tamamen gerçektirler ve tüm dünyada birçok insan tarafından sıkça gözlemlenmektedirler.

Ufo’ların dış görünüşlerini belirli modellerle sınırlandırmak hatalı olacaktır. Sadece disk biçiminde değil, çok değişik şekillerde Ufo’lar gözlemlenmiştir. Çünkü bu değişik tipteki Ufo'lar değişik galaksilerden ve sistemlerden gelmektedir ve kendi aralarında da farklı teknolojik seviyelerde olan gelişmiş uygarlıklar tarafından yönetilmektedirler.

Çoğu kez dairesel biçimde görülen Ufo’ların arasında tıpkı bir piramit özelliklerini taşıyanları da vardır. En sık rastlanan tip ise, elbette ki disk şeklindeki Ufo’lardır. Bu diskler düz, kubbeli, çan biçimli, Satürn modeli olarak tanımlanırlar. Genelde gümüş rengi, parlak metalik, altın sarısı veya siyah renktedirler. Gece görülen Ufo’lar ise, çevrelerine parlak renkli ışıklar yayarlar ve ışıkların rengi ve tonu Ufo’nun hızına göre azalıp çoğalabilmektedir.

Normal bir Ufo’dan çok daha büyük boyutlardaki Ana Gemiler ise, puro biçimi veya dev dairesel oval silindir gemiler olarak bilinirler. Ana Gemiler, seyahat ve araştırma yapmak amacıyla gönderilen küçük diskleri ve Ufo’ları taşıyan devasa araçlardır. Bu dev boyutlardaki araçlar, kimi zaman bir şehri, hatta bir ülkeyi içine sığdırabilecek kadar genişliktedirler. Ana gemiler de metalik dış yüzeye sahiptirler ve bunlarda kendi aralarında farklı tiplere ayrılmışlardır. Uzaylıların ana gemileri çok büyük ve geniş oldukları için genellikle atmosferimize girmemekte ve bu yüzden dünyamıza genellikle keşif gemilerini gönderilmektedir.

Hem Ufo’lar, hem de Ana Gemiler normalde insan zihninin alamayacağı uzaklıktaki mesafeleri yine inanılmaz hızlarla (takyon ışık hızı) ve büyük bir kolaylıkla, kısa zaman içersinde kat edebilirler. Gözlemciler, bu yüzden çoğu kez bir saniye önce gördükleri Ufo’nun gözden kayboluşunu fark bile edemediklerini bildirirler.

Ufo’lar çevrelerine gök kuşağı gibi tüm renkleri kapsayan bir ışık yayarlar ve bu şiddetli ışık bazen gözleri rahatsız edecek kadar fazladır. Geceleyin ağaçlık alanları, çiftlikleri tıpkı bir projektör ışığı gibi aydınlatırlar.

Uçan dairelerin insanları gerçekten şaşkın bırakan en önemli özelliklerinden biri de hareket yetenekleridir. Yüksek hızlarda giderken dik açı yaparak dünebilirler ve ani dalışlar yapabilirler veya çok hızlı bir şekilde uzaklaşarak, gözden kaybolabilirler. Ufo hareketleri, dönen bir topacın yalpalama hareketi, düşen bir yaprak ya da sarkaç hareketi, top gibi aşağı yukarı sıçrama hareketi, uçuş yörüngesi boyunca aşağı ve yukarı salınım hareketi, 90 derecelik ani açılar yapması ve zig zag hareketi olarak tanımlanmıştır. Çoğu kez Ufo’lar uçarken bir hizada, kademeli, yan yana, eşkenar dörtgen, dikdörtgen, üçgen, ‘V’ ve ‘Y’ uçuş düzeninde görülürler.

Görüldüğü gibi uçan dairelerin insanlar tarafından pek de kolay algılanamayan ve son derece değişik fizik özellikleri mevcuttur. İnsan kulağının duyma frekansının menzili içinde Ufo’lar çoğu kez sessizdirler. Sesler duyulduğundaysa, bu genellikle, yüksek bir vızıltı, dönen bir topaçtan çıkan vınlama sesi, hışırdama, parlama ya da rüzgar sesi biçiminde tanımlanırlar.

Sesden ve ışık hızından daha hızlı (takyon ışık hızı) hareket ettiklerinden ne bir ‘patlama’ ne de bir ‘şok dalgası’ görülür. Bu durum klasik akışkan mekaniği kanunlarına zıttır ve hızla birlikte ışık durumu da artmakta ve renkleri değişmektedir.

Bütün bunlardan başka bir de Ufo’ların EM (elektro manyetik) etkileri vardır. Yani bu etkiler; otomobillerin durmaları, tüm elektrik sistemlerinin işlemez hale gelmesi, geniş bir çevrede elektriklerin kesilmesi, radyo, televizyon, telefonların çalışmaması, pille çalışan kameraların çalışmaz hale gelmesine neden olmak gibi etkilerdir. Yani, tüm kinetik gücü felce uğratmaktadırlar.

 
Toplam blog
: 81
: 9709
Kayıt tarihi
: 01.12.06
 
 

1968 Ankara doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı Bilim..