Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Uğur Mumcu ergenekoncu muydu?

Uğur Mumcu'nun yeri halen doldurulamamıştır.

En az iki açıdan. Biri gazetecilik dehası açısından diğer ise ideolojik politik bilinci bakımından.

Uğur Mumcu'nun gazeteciliği bugün hiç göremediğimiz bir şekilde, bir tür dedektiflik gibi idi. Bir olay hakkında görüşünü belirtmekten ötesini yapar, o olayı, bulgularıyla çözümlerdi. Bugün bunu kimse yapmıyor. Birazcık, Can Dündar, bazen bir iki kıyısından köşesinden bilgilerle yazılar yazıyor. Ama sabun köpüğü gibi bunlar. Genelde, gazetecilik günübirlik haline gelmiş durumda. Uğur Mumcu'nun diğer bir özelliği ise aydın bir politik bilince sahip olmasıydı. Bu, olaylara, olan bitene perspektifli bakmasını ve anlamasını sağlıyordu.

Uğur Mumcu bugün yaşıyor olsaydı şu ünlü soruşturmada gözaltına alınmaz mıydı? (Bu döneme kadar kimbilir kimlerin ipliğini pazara çıkartır ve bugünler yaşanmıyor olabilirdi belki, bu teoriği bir kenara bırakırsak).

Uğur Mumcusuz olarak, bugün o hale geldi ki, Uğur Mumcu'nun öldürülmesine üzülen bazı insanlar, eğer Mumcu hayatta olsaydı büyük ihtimal gözaltına alınacak olduğu bir davaya, Uğur Mumcu'yu öldürenlerin bulunmasına az kaldı diye alkış tutuyor.

İlhan Selçuk bu "ergenekon" soruşturmasında üst düzey örgüt başlarından biri, Uğur Mumcu'nun gazetedeki köşeşini kullanan, yani bir bakıma onun değerine layık görülen Mustafa Balbay, zanlı. Öyle bir rüzgar yaratılıyor ki, İlhan Selçuk'un Uğur Mumcu'yu öldürme planı yaptığına, 'Selçuk çok zeki olduğu için, hakkında delil bulunamamıştır' denerek inanmamız isteniyor.

Uğur Mumcu'nun öldürülmesi Türkiye için felaket olmuştur olasılıkla. Ülkenin temizlenmesi, gerçek ergenekonun ya da ergenekonların ortaya çıkartılması gecikmiştir. Ancak, sadece gecikmiştir.

 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..