Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

21 Ekim '09

 
Kategori
Sinema
 

Uğur Yücel, Çağan Irmak, Zeki Demirkubuz, Safa Önal, senaryonun önemini anlatıyor

Uğur Yücel, Çağan Irmak, Zeki Demirkubuz, Safa Önal, senaryonun önemini anlatıyor
 

Sender


Uğur Yücel, Zeki Demirkubuz, Çağan Irmak ve Safa Önal, kendi deneyimlerinden örneklerle anlatıyor: Senaryo neden sinemanın temelidir? Senaryoya hangi açılardan bakılabilir?


Senaryo Yazarları Derneği’nin SENARYO İSTANBUL ATÖLYESİ kapsamında iki yıl önce başlattığı ve büyük ilgi gören “Ustalarla Buluşma” seminerleri Kasım’da başlıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hiçbir kurumun bir araya getirmeyi başaramadığı çok önemli isimler, farklı açılardan senaryonun sinema sanatındaki temel önemini anlatacak; yapısal özelliklerini, ilke ve kurallarını inceleyecekler.

Usta oyuncu, yönetmen ve senaryo yazarı Uğur Yücel’in senaryoya baktığı pencere “bir karakter yaratmak.” Filme çekilmiş üçyüzün üzerinde senaryosu olan bir usta, Safa Önal, sinema sanatının en önemli hazinelerinden biri olan edebiyatın, senaryo yazımına ve yazarına katkılarını anlatacak.

Özgün ve önemli dizilerle, sinema filmlerinin senaryo yazarı ve yönetmeni olarak iyi tanıdığımız Çağan Irmak’ın seminer konusu “sinema ve dizi senaryosu arasındaki farklar”

Ülkemizde auteur sinemasının özgün ve öncü isimlerinden Zeki Demirkubuz ise, kendi başarısının arkasındaki senaristi anlatacak.

Avrupa Senaryo Yazarları Federasyonu üyesi olan SENDER, yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncu gözüyle senaryo ve sinema ilişkisinin incelendiği seminerlerde, senaryo yazım kalitesinin yükseltilmesi, genç yazarların ve yazar adaylarının usta yazarlarla buluşturularak deney ve bilgi paylaşımının sağlanmasını amaçlıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstiklal Caddesi’nde Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşecek olan programın Küratörlüğünü bu sene Turgut Yasalar ile Emine Algan yapıyor. Program, önceden kayıt yaptırmak koşulu ile sinemayı seven ve ilgilenen herkese açık.

Öte yandan SENDER’in dört yıl önce başlattığı ve bir çok genç yazarı sektöre kazandıran Temel Tasarım Atölyelerine de kayıtlar devam ediyor. (Övünmek gibi olmasın ama bende SENDER'in öğrencilerindendim. Tavsiye ederim..)

Bütün çalışmalar için gerekli bilgi ve ayrıntılara SENDER’in web sitesinden( www.senaryo.org.tr ) ulaşabilir ya da 0 212 244 21 22 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

''Melekler yüreğinizden öpsün''

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..