Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '12

 
Kategori
Haber
 

Uğurlar olsun Sayın Rauf Denktaş...

Uğurlar olsun Sayın Rauf Denktaş...
 

Akşamüzeri haberleri izlediğimde  “Sayın Rauf Denktaş tekrar yoğun bakımda.” diyordu spiker. İçim cız etti…  Bilinen, beklenen; beklenmeyen son… Ama bu kadar çabuk olacağını düşünmemiştim. Eşine “Dua edin de çekmeyeyim” demiş. O kadar aklı başında, o kadar cesur!.. Son ana kadar iki sevdasından hiç vazgeçmemiş; Kıbrıs ve eşi. Yoğun bakımda, zor aldığı nefesiyle “Sevemez kimse seni benim sevdiğim kadar"  diye şarkı söylemiş eşine… Son nefesine kadar inandığı değerleri, Kıbrıs’ın bağımsızlığını savunmaya devam etmiş, onurlu duruşuna sahip çıkmış ve son nefesinde bile “Söyle kendilerine burası bağımsız bir cumhuriyettir!" demiş bir cumhurbaşkanı bu şarkıyı sadece eşine söylemiş olamaz diye geçti yüreğimden. 

Kıbrıs’ın kurucu Cumhurbaşkanı’nı kaybettiğimizi söyleyen haberi duyar duymaz 84 grubumuzun postasından, Kıbrıslı sevgili Ayda’ya  baş sağlığı diledim. Onun da izniyle gelen yanıtı paylaşmak istiyorum sizinle:

benim ve ailem için özeldi......genç kız iken ojelerimin renginden dolayı  çok takılırdı....çikolatayı sevdiğimi bilir bayramlarda likorlü olanları gizlice gözüyle işaret ederdi.....ralli izlerdik...kocaman fotoğraf makinesi ile resimlerimizi cekerdi....ne bileyim....herkes için bir sürü anısı vardır” diyordu sevgili Rauf Denktaş için ve ekliyordu

“hem baba hem dede hem lider hem başkan hem cumhurbaşkanı hem kıbrıslı!!!!!”

 Uğurlar olsun; Kıbrıs’ın Baba’sı, Dede’si, Lider’i, Cumhurbaşkanı değil cumhurun başkanı, ille de “İnsan” ı Rauf Denktaş’a!..

 Uğurlar olsun!.. 

Başımız sağolsun...

 
Toplam blog
: 210
: 3227
Kayıt tarihi
: 29.03.07
 
 

Yazmak... Öyle güzel, öyle hoş ve öyle derin bir eylem ki!.. Olmazları bile oldurabiliyorsun. "Ke..