Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Uğurlar olsun

Uğurlar olsun
 

Uğurlar Olsun, UğurGörsel: gundemmedya.com


Türk basının usta ve yılmaz kaleminin yani Uğur Mumcu ölümünün 17. yılında her sene olduğu gibi bu senede anılacak. (*)“TÜRK basın ve demokrasi tarihinin simge kalemlerden Uğur Mumcu, katledilişinin 17. yılında özlemle anılıyor. 24 Ocak Pazar günü İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak olan anma programı, tüm İzmirliler’e açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.” Böyle deniyor basına yansıyan etkinlik tanıtımlarında, “TOBAV Oda Orkestrası’nın konseri ile başlayacak olan programda, TOBAV Gençlik Korosu, TOBAV Opera Çocuk Korosu ve TOBAV Modern Dans Topluluğu ile tiyatrosu sahne alacak. Program sonunda ise “Uğurlar olsun” ve “Güzel günler göreceğiz” gibi önemli eserler, Uğur Mumcu için bir kez daha ve hep birlikte seslendirilecek. Çiğli Uğur Mumcu Mahallesi’nde yine kendi adını taşıyan parkta 24 Ocak Pazar günü saat 11.00’de düzenlenecek törenle anılacak.” Diye de bitiyor yazı. Anımsayalım öldürülmeden kısa bir süre önce, (**)1993 13 Ocak'ta İstanbul'da Harp Akademilerinde gazetecilik üzerine bir konferans verdi. 24 Ocak Pazar günü arabasına yerleştirilen bomba ile öldürüldü. Aynı olayı başka bir usta gazeteci Can DÜNDAR 13. ölüm yıldönümünde şöyle yazmış, yani bundan dört yıl evvel. (***)“Bugün Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü...

Bize düşen, onun ardından ağıt yakmak değil...

Yapmamız gereken, onun Abdi İpekçi' nin ardından yaptığını yapmak, koruma kalkanını kırmak, canilerden hesap sormak, yarım kalan dosyaları tamamlamak, zor sorulara cevap bulmaya çalışmaktır.

Çünkü görüldüğü gibi, Mumcu'nun ölümünden 13 yıl sonra bile o sorular hâlâ güncel...

Yanıtlarsa hâlâ meçhul...” Kolay yetişmeyen insanlarımızı kolay unutan bir millet olarak hatırlanmak istemiyorsak, tüm faili meçhullerin bir an önce aydınlanması gerekliliği kaçınılmaz. Ölüm yıldönümünde Uğur Mumcu'nun bizlerden ve sizlerden beklediği bu suçun suçlularının ortaya çıkması… Bunu hem Mumcuya hem de demokrasimize çok görmeyelim.

(*)http://www.hurriyet.com.tr/ege/13538110.asp?gid=142&srid=3540&oid=3&l=1

(**)http://www.umag.org.tr/

(***)http://www.candundar.com.tr/index.php?Did=2749

Uğur Mumcu görsellerinin bir kısımına http://www.youtube.com/watch?v=VfqMPKPPYgc adresinden ulaşabilirsiniz

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..