Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Ukranya ve Polonya' da yokuz

Ukranya ve Polonya' da yokuz
 

fanatik.com.tr


Euro 2012 hayallerimiz bu gece sona erdi. 0-0 berabere biten maç sonucunda İstanbul'da kaybettiğimiz maç ile Hırvatistan'ı Ukranya-Polonya seyahatine uğurladık.

Maçı ele aldığımızda, ulusal takımımızı sahada daha diri daha istekli gördük. İstanbuldaki maçtaki tepkileden sonra, tepki görmemek için sahadaki her oyuncunun elinden geleni yapacağından emindim.

Sahaya çıkan kadroyu değerlendirdiğimizde kendi takımında bile sadece 3 maça ilk onbirde çıkan Selçuk Şahin tercihini çok yadırgadım. Selçuk tercihinin dışında sahaya çıkan kadro ideal sayılabilecek bir kadroydu.

Öncelikle maçla ilgili şunu anlamalıyız ki, eğer ilk maçta farklı galip gelmemiş bir Hırvatistan karşısına çıksaydık, maçın dengeleri çok fazla değişecekti. Hırvatlar daha diri, daha istekli oyun ortaya kaymak zorunda kalacaklardı. Hırvatlar ilk maçın rahatlığıyla belli anların dışında yüksek efor göstermediler. Etkili oldukları yan toplarda gole çeviremeseler de vuruşu gerçekleştirebildiler.

Euro 2012 'yi keyifsiz bir şekilde izleyeceğiz. Bunun ilk sebebi oyuncu tercihlerini iyi kullanmayan, takımı maçlara motive etmekte yetersiz kalan teknik heyettir. Hırvat ulusal takımı eleyemeyeceğimiz bir takım değildi. İkinci ana etken ise  kadro kalitemizde ve oyuncu performanslarımızdaki düşüştür. Son olarak da şike soruşturmasının sebeb olduğu dışsal maliyetlerin ulusal takım üzerindeki etkisidir.

Euro 2012 ' deki tem temsilcimiz Mesut Özil' e şimdiden başarılar.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..