Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '21

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

UKRAYNA - KİEV

KIEV 10.10 2021 DEVAMI: Biz kişi başı 200 gravni = 7,5 $ verip motor gezisi yaptık. Değdi sayılır. Dönüşte karnımız açıktı kiliseden karşıya geçip cadde üzerinde dolu takip ederek restorantlar bölümüne geldik. Bu bölgenin adı Podil dir. Burada Hanem Tike restoranda ben kellepaca 92 gravni =(3,5 $), arkadaşım mercimek çorbası içti 79 gravni = (3 $) beğendik. Oradan fenikuler geldik ve 8 gravni ödiyerek yukarı çıktık. Direklerde yön levhaları var biz fenikulerden çıkınca sola dönüş asagi ki yolu takip ederek Friendship of national Arch gittik, manzara ve panaromik görüntü muhteşemdi. Sırtımızı heykellere dönüp yer altı geçişinden kirişatik caddedesine yürüdük 500m kadar. Bizde pil bitti.kirişatik meydanında resimlerimizi çekilip evin yolunu tuttuk.
 
KIEV :11/10/ 2021: Sabah goldengate (altın kapı ) görmek için yola çıktık. Arsenalna metrosu ile kırmızının yeşille kesiştiği kirişatik te indik m1, burdan yeşil renkli metronun M2 direksiyon (son istasyon) Syrets istikametine bindik ve bir durak sonra Zoloti vorota istasyonunda indik, çıkışlara dikkat edin veya sorun kapıdan çıkınca, altını eksik, Altın kapı karşınızda. Biz oradan yürüyerek 15 dakikada kirişatik caddesine geldik. Kahvemizi içtik, daha önce gittiğimiz Obolon istasyonuna gittik,Dream yellow avm gittik,marketten balık, mücver, salata aldık. Son kata çıktık macdonalt,a giderken solda büyük bir ser servis restorant var, oraya girdik, hijyen kurallarına uygun güzel bir yer.Ben pilav, karışık salata, kiev chicken( tavuk kievski), borç çorbası içtim topla 146 grivmi= 5,5 $. Yemekler çok güzeldi. Metro ile Arsenalna istasyonundaki evimize geldik.Sonra evimizin yakınındaki Arsenalna parkının içindeki katedral ve panoramik seyir terasından dinyeper nehrini seyrettik.
 
KİEV : 12/10/2021 :Arsenalna metrosunun bulunduğu meyda nın alt geçişinden food market tarafına geçtik, markete giderken solda otobüs durağı var, oradan 470 nolu sarı Minibüse bindik kişi başı 10 grivni ödedik, 20 dakikada Ocean Mall, önündeki ana durakta indik. Mall gezdik kahvelerimizi mac donald tan aldık 35 gravni = 1€. 2 adet yarım litrelik NEMIROFF votka aldım. 174,20× 2 = 348,40 grevini = 13 $ . Biraz eylendikten sonra yine 470 nolu minibüs ile Arsenalna metro istasyonu meydanına geldik.(minibuse binmeden arsenalna metro diye sorun)Burdan metro ile başka yere gitmek isterseniz M2 yeşil hat Lybidska istasyonu. Yemek saati istikamet evimiz.
 
Bizim bulunduğumuz Arsenalna metrosunda 500m uzakta olan Mağaralar manastırı na gittik saat 17 diye almadılar. Buraya gitmek için Arsenalna metrosunda çıkın ( tek çıkış )alt geçitten sol ana caddeyi takip edin sol köşede acaip mimarisi olan Salut otelden sola dönün küçük parkın içinden okulun ve havuzun yanından geçin köprüye geldiniz, köprüyü geçin oradan sonrasını sindire sindire gezin yol sizi manastıra getirecek, sıkıntı olursa, google ceviriciye türkiye rusca yazın gösterin yolu gösterirler.
 
KİEV :13/10/2021:Bu günü aheste geçirelim dedik. Arsenalna dan kirişitik istasyonuna geldik, oradan M2 istasyonuna yürüdük, direksiyon Teremky yönünün hedefleyerek 218 nolu Ploshcha lav zTolstoho istasyonunda indik, Rohnidynska çıkış kapısından çıktık Gulliver mall karşınızda olacak.Sıkıntı olursa Gulliver mall dedinizmi gösterirler. 3 saat kadar burada eğlendik. En alt katta büyük market var yemeğinizi orada yedik. Ben 300 gr pişmiş sana eti+130 gr özbek pilavı +borç çorbası =173 gravni= 6,5 $ ödedim. Biraz daha eylendikten sonra kirişatik caddesine yürüdük, caddenin metro çıkışından sola dönün 150m sonra sol köşede Antalya restorant var, oradan sola dönün 30 m sonra Bessarabsky kapalı pazarı var, bu pazarın tam karşısında Arena town meydanı var görmekte fayda var.Pazarın içindeki kuru yemişciler özbek tir.Arena yazları eğlence mekanlarının olduğu yer, şuan pandemi ve kış nedeni ile kapalı.
 
Toplam blog
: 43
: 1428
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Selam arkadaşlar, ben Hasan Üner (Pina Hasan). 01.01.1956, Erdek doğumluyum. İstanbul Şişli Kolej..