Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '22

 
Kategori
Güncel
 

UKRAYNA, RUSYA, ATEŞE BENZİN..

Ukrayna, Rusya Savaşı ve ateşe benzin dökerek dünyayı ve insanlığı yakmak!..

Bilerek, tasarlayarak, planlayarak, en sinsi düşmanlıklarla çıkartılan Ukrayna Rusya savaşının ateşine dört koldan benzin taşınıp, bolca benzin dökülüyor..

Görünen o ki bu savaş büyütülecek.. Peki sonrası, işte onu bilen yok.. Planlayanlar, bu savaşın lehlerine sonuçlanacağını düşünüyor.. Yanılgı da burada..

Rusya Ukrayna Savaşı, şunu çok net olarak gösterdi; bu savaş ile sonrasındaki savaşlar çok acımasız olacak..

Ne dünyaya gelecek bebek ile annesine ne kundaktaki bebeğe ne çocuğa ne gence ne hastaya ne yaşlıya acımayacaklar; kısacası insan ve acıma akla bile getirilmeyecek!..

Her savaşta yeni(!) silahlar deneniyor; Afganistan, Irak ve Suriye’de denedikleri gibi..

Dünyada kelimenin tam anlamıyla bir kaht-ı rical (devlet adamı kıtlığı) yaşanıyor.. Barış ağza alınmıyor, savaş kışkırtıldıkça kışkırtılıyor.. Zelensky, pohpohlandıkça pohpohlanıyor, Putin ise kesintisizce tehdit ediliyor.. Silahlar ise aralıksızca kan kusuyor..

Zelensky akıllanmıyor, Putin pes etmiyor!..

Savaşlar kolay başlar, ama kolay kolay bitmez.. Bazı savaşlar, dünyayı yakmadan bitmez.. Bu savaş dünyayı sarar da, dünyayı kasıp kavurursa belki bizler de ölen olacağız ya da yarı ölü kalacağız.. Dünyada yeni bir düzen kurulamayacak, savunmasız insanın hayatı cehennem azabı olacak..

Ne ABD ne AB ne Fransa ne Almanya ne Kanada ne Japonya… hiçbir devlet barış istemiyor.. İsteselerdi bu savaş hiç başlamazdı veya başladığı gün biterdi, şimdi bu saat bu dakika barış isteseler bu savaş bu dakika sona erer..

Ukrayna’nın bazı şehirleri tamamen imha olmuş haldedir.. Ukrayna’ya, silahsever ülkelerden sürekli olarak silah ve paralı asker sevkediliyor; ‘ateş var, benzin de bizden olsun’ dercesine..

“ABD kesenin ağzını açtı!..

ABD'nin, Rus işgalinin başlamasının ardından Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor…”(Milliyet,19.03.2022)

“RUSYA 'HANÇER' FÜZESİNİ KULLANDI…

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin Ukrayna’daki özel operasyon kapsamında ilk kez Kinjal (Hançer) hipersonik füzelerini kullandığını, böylelikle Ukrayna ordusuna ait askeri deponun imha edildiğini söyledi…”(Milliyet, 19.03.2022)

Ve.. Hipersonik füzeler ile Süpersonik füzeler!..

“ … Süpersonik füze teknolojisinde önlenemez bir saldırı üstünlüğüne sahip olan Rusya karşısında, ABD, büyük bir travma içinde. Çünkü ABD'nin üzerinde çalıştığı süpersonik füzelerin hiçbiri daha testlerden geçebilmiş değil. Üç ay önceki son füze denemeleri de başarısız oldu.

Rusya ise 2017'de ilk süpersonik füzesini geliştirdi. Rusya'nın şimdiye kadar testlerden başarıyla geçen Zirkon, Avangard, Kinzhal, ICBM, Sineva ve Kalibr adlı tam 6 farklı süpersonik füzesi bulunuyor.

Bu bağlamda, Ukrayna'da savaştan daha fazlası yaşanıyor. Yeni bir dünya kuruluyor. Askeri caydırıcılığı kalmayan ve bu nedenle ekonomik yaptırmalarla ayakta kalmaya çalışan Atlantik'in son çırpınışlarına şahitlik ediyoruz. Zira Ukrayna'daki mücadele Rusya ile Batı'nın değil, ABD ile yeni dünyanın savaşıdır…”(…)(Sabah Gazetesi, Bercan Tutar, 10.03.2022)

Tutar’ın yazısından anlıyoruz ki, silah üstünlüğü Rusya’da..

Bu durumda insana, insanlığa ne olacak, cep telefonlarına olan bağımlılıkla nereye varacak insanlık?!.

İnsanlık aleminin fikir ve düşünce insanlarına görev düşmüyor mu?!..

Dünya çapında bir barış adımı atamazlar mı?!..

İnsanlığın; büyük fikir ve düşünce insanları da mı yok veya varsa da onlar da mı bir işe yaramıyor, bu alanda da insanlığın kaht-ı rical hali mi yaşanıyor?!..

Böyleyse insanlığın hali, insanlık tümden kimsesizdir, Allah’tan başka kimsesi yoktur..

Ne diyelim, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin dediği olsun İnşallah…

-Mevlâ görelim neyler, neylerse güzel eyler…

 
Toplam blog
: 94
: 202
Kayıt tarihi
: 16.08.12
 
 

Babam; okumaya, hele de gazete okumaya çok meraklıydı. Aldığı gazeteleri okur, sonra da masama bı..