Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '14

 
Kategori
Dünya
 

Ukrayna bölünüyor. Bravo AB başardın sonunda

Ukrayna bölünüyor. Bravo AB başardın sonunda
 

AB'nin kışkırtmaları ile başlatılan ayaklanmalar sonucunda AB karşıtı Rusya yanlısı iktidar gitmiş bunun yerine AB yanlısı iktidar gelmişti. Bunun akabinde özerk Kırım bölgesi protestolara tepki olarak seçimini yapmış ve Rusya Federsyonu'na bağlanmıştı. 

Ukrayna ile ilgili bilinen en az şeylerden biride Ukrayna'da yaşayan Rusların sadece Kırım'da değil yoğun olarak Ukrayna'nın doğusundada bulundukları gerçeğidir. Şu an Ukrayna'nın doğusunda Rus kökenl Ukraynalılar ayaklanmaya başladı. Bazı şehirlerde Polis karakollarını Emniyet binalarını ele geçirdiler ve Rusya Federasyon bayraklarını astılar. 

Ukrayna Askeri gücünü burada bastırmak için kullandığı anda Rusya Federasyon ordusu sınırda beklettiği yüzlerce uçağıyla tüm Ukrayna'nın batısını dümdüz etmeye hazır durumda. Binlerce asker Ukrayna'nın Rus kökenli ayaklanmacıların üzerne gitmesini bekliyor. Putin asla Batı'dan ve Batılıların tehditlerinden korkmuyor. Ukrayna'nın Doğusunda Rus nüfusunun yoğun yaşadığı yerleri işgale hazır durumda.

Ukrayna'nın tümünü Rusya ekseninden kurtardığını zannetmenin kısa süren sarhoşuğundan Rusya'nın Kırım işgaliyle kendine gelen Batı, Rusya gibi güçlü bir rakibi nasıl durduracağının planlarını yapıyor. Putin, Akdeniz'de bir bir kaybettiği Müttefik ülkelerin üzerine Ukrayna'yı ve Kafkasyayı kaybetmeye asla niyetli görünmüyor.

Peki ne olacak?

Benim tahminlerie göre Doğu'daki ayaklanmalar ve Rus kökenli Ukrayna'lıların bastırılması için güç kullanmak zorunda kalacak olan Ukrayna'ya kollarında Rusya Bayrağı olmayan gayri resmi yoldan Rus askerleri girecek, bölge önce Özerkliğini ilan edecek sonrada Rusya'ya bağlandığını ilan edecektir. Durum bunu göstermekte.

Batı sadece bununla cezalandırılmayacak. Zayıf bir ihtimalde olsa AB'ne ortaklık antlaşmasıyla adım atacak olan Moldovya'ya da Rus askerlerinin müdehalesi olabilir. AB şayet Moldovya'lılara derhal AB sebest dolaşım hakkı vermezse Moldovya'da da karışıklıklar hızla çıkabilir.

Rusya'da Putin'in bu kadar sert ve bağımsız hareket etmesini sağlayan ana neden Putin'in Rusya içinde de büyük ve güçlü birlik kurması dolayısyladır. Müslüman kökenli Rus vatandaşları olan tatarlara, Başkurtlara vb geniş haklar ve serbestiyet veren Putin, içte Müslümanların da desteğini almakta. Kırım Tatarlarına kardeşlik sözleriyle sıcak mesajlar verdi, Kırım'da Tatarlarında güvenini kazanmaya başladı.

Suriye meselesi olana kadar Rusya Federasyo'nu İslam dünyasıyla mükemmel ilişkiler geliştirdi. Bunun rahatlığını üzerinde taşıyan Putin kendisine BATI tarafında Akdeniz'de ve Doğu Avrupa'da başltılan ablukayı sert önlemlerle kırmak istiyor. Kendi yörüngesinden çıkan Gürcistan'ın nasıl ki kol (Güney Osetya) ve kanatlarını ( Abhazya) budadıysa aynısını malesef Ukrayna'ya da hemde en ağır şekilde yapacaktır Putin.

Ben şahsen Ukrayna'yı önümüzde ki bir iki ay içinde korkunç günlerin beklediğini düşünenlerdenim.

Ukrayna'da ki AB hayranları GEZİ ayaklanmacıları ülkeyi bu hale getirmekten baş sorumlulardır.

Türkiye'de de asla AB, ABD Cumhuriyetçileri özellikle BRİTANYA'nın desteklediği GEZİ AYAKLANMALARINA asla müsade edilmemeli, en sert şekilde bastırılmalıdır. Demokratik gösterilerin Devlete karşı ayaklanma potansiyeli taşıması durumunda en sert karşılık verilmelidir. Bu tür ayaklanmalara karşı devlet mekanizmasını savunmak sadece emniyet ve kolluk güçlerinin olamaz, bu ayaklanma çabalarına ülkesini seven ve azıcık olsun ferasetle bu işlerin Britanyanın başının altından kalktığına inananlar eli kalem ve klavye tutanlar mücadelelrini sürdürmeli, sosyal medya da bunların Gezi'de ve 17 Aralık'ta ki iç te ve dışta kirli işbirliklerinin deşifresi için çabalamalıdır. 

Ukrayna'nın başına gelenler bizim başımıza gelmesin istiyorsak vizeleri bile kaldırmayan ve Türklerden nefret eden içimizde uşaklar ve maşalar yetiştiren sözde Müttefikimiz BATI'ya karşı sonuna kadar ülkemizi savunmalıyız. 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..