Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Ülke Elden Gidiyor mu?

Ülke Elden Gidiyor mu?
 

Bizi bölemeyecekler. Bayrağımızı indiremeyecekler.!

- Tek bayrak..

- Tek millet..

- Tek vatan

- Tek devlet..

Gören de duyan da ülke elden gidiyor zannedecek..

Kırk yıla yakın süredir Amerika ülke üzerinde oyun üzerine oyunlaar oynamakta. Hatta 40'lı yıllardan beri sürdürmektedir.

Terör örgütünü bizzat icat eden ABD'nin ta kendisi olup yaklaşık kırk yıl süre içinde kazananın silah tuccarları olduğu ayan beyan ortadadır. Kaybedenin ise ateşin düştüğü ocaklar olduğu hepimizce bilinmektedir.

Kürt ve Türk halkı dünden değil bin yıldır aynı topraklarda beraber yaşamakta beraber nefes almakta beraber ağlamakta beraber gülmektedir. Ne Kürt halkında ne de Türk halkında bölünme endişesi yaşamamaktadır bu da böyle biline! Endişe algısını yaratan Amerika'dır!

Amerika öyle bir komplo teori senaryoları hazırlayarak hayata geçiriyor ki, adeta 'yağdan kıl çeker' misali amacına ulaşıyor.

12 Eylül'den önce ABD'nin bizatihi üretmiş olduğu ideolojik çatışmaların hedefinde tıpkı bugüne benzer yapay Komünizm endişesi yaratılmış ve altıbinden fazla genç üniversiteli ve vatandaşımıın hayatına mal olmuştur işkenceler idamlar dahil.

Peki ne oldu sonra?

Amerika amacına ulaşmış oldu.

Bir türlü meclisten geçirilemeyen Serbest Piyasa Ekonomisi modeli askeri cunta yönetimiyle geçirileler ülkenin tüm varlıkları peyder pey 40 yıl içinde Amerikan şirketlerin yönetimine devredildi.

Bugün de benzer algı yaratılarak terör üzerinden Amerika hem silah satışından kazanç elde etmekte hem de uluslararası uyuşturucu trafiğinden elde ettikleriyle yeni büyük dünya tuccarları yaratılmıştır.

Burada şunun altını kalın çizgilerle çizmek isterim; Bizim siyasiler (tümü dahil) Amerika'nın ülkeyi bu şekilde yönetmeye çalıştığını bildikleri halde seçmenlerine farklı şekilde politika üretmeye çalışıyorlar. Şahsen bana ülkem adına acı veren de bu durumdur.

Unutmayalım ki piyasa ekonomisi modeliyle vatandaşın asgari ücreti yaşam standardının çok altında tutulurken özellikle bankacılık ve finans kuruluşları tarafından piyasa koşullarından büyük pay elde etmektedir.

Her defasında şunu söylemekten kendimi geri alamıyorum; Neredeler o eski Amerika karşıtlı sermayeye karşı olan sol gürüh?

Tam sırası değil mi Amerika ile mücadele etmenin?

Tam sırası değil mi ezilenin yanda olmanın?

Tam sırası değil mi vahşi kapitalim ile savaşmanın?

Hikayesiniz hikaye..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..