Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ülke gündemi ve muhalefet...

Dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizin de çözüm bekleyen ciddi sorunları vardır. Ancak sorunları çözme anlayışı ve yaklaşımımız onların kendilerinden daha önemlidir, diye düşünüyorum.

Sebebine gelince, ülkede muhalefetin sorunlara yaklaşımı ve çözüm önerileri ile iktidarın anlayışı çoğu zaman örtüşmüyor. Hatta bazen öyle zıtlıklar yaşanıyor ki, taraflar biri diğerinin sesini duymaz oluyor.

Şu anda ülke gündeminde çözüm bekleyen sıcak sorunlar vardır, Bunlar; yeni Anayasa, Kuzey Irak, terör eylemleri, elektrik ve doğal gaz zammı ve sosyal güvenlik yasa tasarısı vs, konulardır.

Bu sorunların bir kısmı, kısa vadede çözülmesi gerekenlerdir. Muhalefetin mevcut sorunlara çözüm yaklaşımlarına baktığımızda, iktidarla hemfikir oldukları pek söylenemez. Bundan dolayı acil çözüm bekleyen sorunlar, bir süre daha beklemede kalacaklar.

Örneğin; muhalefet, Anayasa’nın tamamen değiştirilmesini doğru bulmuyor. Bu nedenle yapılacak değişikliğin, Türkiye'nin tarihsel ve ulusal bütünlüğüne, temel hassas dengelerine ve hukukun üstünlüğüne zarar vereceğini söylüyor.

Yine muhalefete göre ‘Kuzey Irak’a yapılan askeri harekâtın, ülkeye rahatlatma sağlayacağı beklenirken, İstanbul’da araçlar yakılmaya başlandı, sonra Bursa ve Van’da C4 patlayıcı yakalandı. Derken Diyarbakır’daki vahim olay oldu, ’ diyor. Bunu hükümetin ulusal konulardaki tutarsız duruşuna mal ediyor.

Dış politika konusuna gelince, muhalefet, ‘Başbakan, daha iki ay önce Amerika’ya gitti. Başkan Bush’la görüşmeler gerçekleştirildi. Kısa süre sonra, yeni gündem oluşmadan, Cumhurbaşkanı Gül’ün Amerika’ya gitmesi doğru değildi, ’ diyor.

Ekonomiyi değerlendirirken, memur ve emekli aylıkları ile işçi ücretleri ve asgari ücrette yapılan artışların, elektrik ve doğalgaz zammının altında kaldığını savunan muhalefet, hükümetin, bir eliyle verir gibi yaptığını, öbür eliyle fazlasıyla geri aldığını iddia ediyor.

Muhalefetin üzerinde durduğu bir diğer konu ise yeni sosyal güvenlik yasa tasarısıyla işçi, memur, emekli, dul ve yetimlerin, kazanılmış haklarının ellerinden alınacağı korkusudur.

Görüldüğü üzere, ülke sorunlarına bakış açıları ve çözüm önerileri yönünden muhalefet, iktidarla aynı düşünceleri paylaşmıyor. Bu nedenle acil çözüm bekleyenler da dâhil olmak üzere, ülke gündemindeki sorunlar, bir süre daha beklemede kalacağa benziyor.

Dileğimiz, böyle durumlarda sorunların çözümünde, daima sağduyunun ve aklıselimin galip gelmesidir.

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..