Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '19

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Ülke Kapitalizmin Pençesinde

Böyle vurucu kelimeler kullanınca etkisi daha mı fazla olacak; en hayati gerçeğimiz göremeyen, görse de umurunda olmayan toplumun dilinde yalama olmuş.

Acısını çekiyor. Diyorlar ki bundan bundan. Bazıları krizi fırsata çevirmiş, yanlış ekonomi politikaları falan filan. Gerçeğin üzeri örtülüyor. Gerçi açık olsa da görmez, kör bu millet.

Peki, olay ne?

Vergi almayacaksın. Teşvik yapacaksın. Maaşını sigortasını sen ödeyeceksin. 1’e alıp 10’a satmasına izin vereceksin. Ve buna mecbur olacaksın çünkü ülkede işsizlik var.

Bilinçli olarak işsizliğin artması da sağlanıyor çünkü işsizlik olursa bunlar olur. İşsizlik halkı ilgilendiren bir konu onları değil ki keşke daha fazla olsa.

Dürüst işverenle karışıyor ayıramıyoruz. Devleti kullanıyorlar bir şey yapamıyoruz.

Vergimi indirmezsen, teşvik vermezsen, işçimin maaşını sigortasını ödemezsen işçi almam!

Ve senin muhakkak çalışması gereken milyonlarca insanın var. Gırtlağımızdan yakalamış adamlar bizi, bırakır mı, sömürecek!

Konkordatolar yalan mı, doğru ama onlar değil. Kapanan iş yerleri, onlar değil.

Ve kökü dışarıda…

Beka sorunu diyorsan bu işte, başka beka yok!

Ekonomik kurtuluş savaşı vermek zorundayız!

Öncelikle şu yalancı Türkiye tablosundan kurtulmamız lazım. Ülke değerlerinin yarısı bizim değil ama ülke bizim. Herkes cebindeki paranın yarısını unutsun. Kapitalizmi bu ülkeden kovalım. 1’e alıp 10’a satan işveren değildir, esnaf değildir; kapitalisttir.

Ben varlığımın yarısını kaybetmeye hazırım, hiç değilse diğer yarısı gerçekten benim olur.

Biz fakir bir ülkeyiz şimdi daha da fakirleştik. Kendimiz için çalıştığımızda aldığımız 1000 lira ücret kapitalizme uşaklık ederken aldığımız 2000 liradan iyidir.

Ülkemiz uçurumun kenarına doğru sürükleniyor. Siyaset kapitalist düzenin kuklası olmuş. Üst akıl devreye girmeli. Seçimle şunla bunla bizi oyalıyorlar. Başa kim gelse durum değişmeyecek. Halka gerçekleri anlatmıyorlar. Halk bizi dinlemiyor onları dinliyor, sonunda da inim inim inliyor.

Ülkemizin bence en önemli sorunu bu. 4 milyon işsizimiz var, 4 milyon daha olsun, kapitalizmi bu ülkeden kovalım. Bir banka milyar dolara varan kar açıklıyor. Peki bir bankanın bu ülkeye ne gibi faydası var. Varsa üç kuruşum cebimde saklarım.

Türkiye’nin ekonomik kurtuluş savaşıyla ilgili yazılarımız devam edecek.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..