Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Ülkece hemfikir olduğumuz tek konu havalar!

Ülkece hemfikir olduğumuz tek konu havalar!
 

Ülkece hemfikir olduğumuz tek konu havalar!


 
Bir ülkenin refahı aklını kullanabilenlerin sayısıyla orantılıdır. Bir çocuğu eğitecek bilgisi olmayanların üç, beş çocuk yapması ve bu çocukların gelecekte refaha katkıları sorgulamaya açık bir kapıdır.
 
Dünya insanları olarak şu an yaptığımız tek şey birbirimizi ortadan kaldırmak. Uygarlık kendi yarattığı problemleri çözme konusunda yetersiz kalıyor ne yazık ki. Yok hiçbirimizin birbirimizden farkı. Şu an yaptıklarımızı biz yapmıyor muyuz? Biz kendimizde olsaydık şikayet ettiklerimizi değil, olmasını istediklerimizi yapardık. Yani ayraçlar kalkmayacağına göre sonuç belli. Ya biz akıllı olacağız yada bizi akıllandıracak adamlar hep başımızda olmaya çalışacak.
 
Dün dediğini bugün yutan, önce kabul ettiğini sonra inkar eden, ülkeyi tüm komşularla düşman eden, içeride terörü hiç olmadığı kadar tırmandıran, yolu, köprüyü senin benim cebimden, evlatlarımızın rızkından alarak yapıp bunun siyasetini taraflı olarak yapan bir zihniyetin savunucuları; sizin bir eliniz yağ da bir eliniz bal da, çocuklarınız güvende, maaşınızdan memnun ve bir işiniz var olarak yaşıyorsunuz, sağlık sorununuz yok yada hali vakti yerinde en iyi hastanelere gidiyorsunuz, devlet dairelerinde adaletle ilgili her işiniz taraflı olarak hallediliyor galiba ama biz o kişilerden değiliz.
 
Şu an bir taşla iki kuş vuruluyor. Hem muhaliflerden kurtuluyorlar, hem de iç savaş dış savaş korkusu yaratıp milliyetçileri kendilerine çekiyorlar. Bazı şeylere gözü kara inanmak yerine sorgulamayı ve önce insan olmayı, başkalarının değerlerine saygı duymayı seçmeliyiz. Acaba ötekileştirme çabasına girmeden, insan istediği şekilde ve istediği inancı, görüşü, duyguyu yaşayamaz mı? İnsanlara hak ettikleri kadar değil, taşıyabilecekleri kadar değer verin. Arada unutmak ve önünden geçip gitmektir en iyi bilgeliktir.
 
HÜLYA ÇAKICI 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..