Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '13

 
Kategori
e-Ticaret
 

Ülkeler E-Ticaret Sitesi açsaydı ne olurdu ?

Ülkeler E-Ticaret Sitesi açsaydı ne olurdu ?
 

E-Ticaret sitesi açıp işini büyütmek veya iş kurmak isteyenler, girişimciler son zamanlarda hangi işi yapacakları konusunda oldukça kararsız. Ne yapmalıyım ki, nasıl bir e-ticaret sitesi açmalıyım ki kazanmalıyım diye düşünmekteler. Değişik kültürler ve coğrafyalar iş kurma anlamında bize nasıl bir fikir verebilir diye düşündük ve sorunun yanıtını Türkiye’nin E-ticaret altyapı sağlayıcısı olan Neticaret firmasının Sosyal Medya Müdürü Serkan Hacıömeroğlu’ndan aldık.
 
İşte Neticaret Sosyal Medya Müdürü Serkan Hacıömeroğlu’na göre Yanıtlar:
 
Türkiye : Özellikle Anadolu Ürünleri ile ön planda olabilir, Cennet vatanımız ülkemizin Anadolu yemekleri, ürünleri ( bal, tarhana, reçel,  ) sebze ve meyveleri üzerine bir site açması yerinde olurdu.
 
ABD :  Amerika Birleşik Devletleri herkesin de bildiği gibi bir fast food cenneti. Bu nedenle fast food ürünlerine yönelik bir e-ticaret sitesi açmaları yerinde olurdu.
 
Çin : Çin Halk Cumhuriyeti malumumuz üzerine özellikle kalitesiz ürünleri veya tanınmış markaların taklit ürünleri ile biliniyor. Bu nedenle bir kopya ürün yapımı üzerine e-ticaret sitesi açabilirler.
 
Japonya : Japonya gerek gelenekleri ile gerekse geleneksel yemek anlayışları ile oldukça farklı bir yerde. Ülkenin en sevilen yemeklerinden olan suşi ülkemizde herkesçe kabul görmesede Japonya'da çok sevilmekte. Bu nedenle Japonya suşi satışı üzerine bir e-ticaret sitesi açabilir.
 
Brezilya : Rio karnavalı ile hafızalarımıza yerleşmiş olan bu ülke dans kiyafetleri ve aksesuarları üzerine bir e-ticaret sitesi açsaydı doğru bir karar vermiş olurlardı.
 
İtalya : İtalya denilince akla gelen ilk şey makarna ve pizzalarıdır. Sıcak bir Akdeniz ülkesi olan bu ülkenin makarna ve pizza çeşitlerine yönelik bir e-ticaret sitesi açması yerinde olurdu.
 
İspanya : İspanya denilince akla gelen ilk şey boğa güreşi ve flamenko dansı gelir. Hepimiz genelde böyle biliriz. Bu nedenle ülkenin güreş ve flamenk dans ürünlerine yönelik e-ticaret sitesi açması yerinde olurdu.
 
Güney Afrika :  Afrika’nın en gelişmiş ülkesi olan bu ülke safari ile özdeşleşmiş bir ülkedir. Özellikle safari ve doğası ile herkesin merak ettiği bu ülke ; doğa ürünleri satışı yapılan bir e-ticaret sitesi açabilirdi.
 
Belçika :  Avrupa’nın küçük ve şirin bir ülkesi olan Belçika herkesçe bilindiği üzere çikolataları ile bilinmektedir. Bu nedenle çikolata satışı üzerine bir e-ticaret sitesi açabilirler.
 
Norveç : Dünya’nın en yaşam seviyesi yüksek ülkelerinden Norveç denilince akla gelen en önemli şey Somon balığıdır. Bu nedenle bu ülkenin deniz ürünlerine yönelik bir e-ticaret sitesi açması yerinde olurdu.
 
Maldivler : Maldivler denilince hepimizin gözleri önüne muhteşem bir deniz gelir. Pırıl pırıl denizi ve muhteşem tesisleri ile bildiğimiz bu ülkenin tatil paketleri satışı olan bir e-ticaret sitesi açması faydalı olabilirdi.
 
Fransa :  Avrupa’nın önemli ülkelerinden Fransa denilince herkesin aklına ilk gelen şey peynirdir. Bu nedenle çok fazla peynir çeşidine sahip olan bu ülkenin bir e-peynir sitesi açması çok da bizi şaşırtmazdı.
Siz de bir e-ticaret sitesi açmak isterseniz Neticaret firmasından hazır sanal mağaza edinebilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 175
: 1323
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

Serkan Hacıömeroğlu 1 Kasım'da  Trabzon'da doğdum. Yüksek öğrenimi 2000 yılında tamamladım. Çeşit..