Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ülkeler ve tuvaletler

Ülkeler ve tuvaletler
 

Dunyadaki herkesin esit oldugu yer TUVALET’in bazen sorunlara neden olabilecegini dusunduz mu ?

Turkiye ye ilk gittigimiz yillarda idi. Otelde kaldigimiz surede herhangi bir sorun yasamadi esim .gel gor ki evlerde o zamanlar oldukca yaygin olan alaturka tuvalete girince surati bir karis disari cikti. Sorun comelince yuzunu hangi yone gonecegini bilmemesindan kaynaklandi. Resimde de goruldugu gibi Buradaki alaturka tuvaletlerde gereksinmenin goruldugu ve suyun aktigi yer onde. Biz de ise bilindigi uzere arkadadir

Esimin karsilastigi sorunu buradan Turkiye’ ye giden Japonlarin yasadigi bir gercek. Genc olanlar kolay kavriyor ama yaslilar icin zor. Onceden rehberin ya da yaninda olan Turklerin aciklama yapmasi gerekli .

Burada otelde kalmasaniz bile rahatlikla otelin tuvaletini kullanabilirsiniz. Alisveris merkezleri icinde ayni sey soz konusu .

Yillar once Turkiye ‘ye gittigimizde kizim tuvalete gitmek istedi. Esim hemen orada olan otele girmek istedi. Olanaksiz oldugunu soyleyene kadar ne terler dokmustum. Neyse bir fast food yerine oturup zorunlu olarak bir seyler yiyip gereksimeyi de gidermistik.

Burada halka acik tuvaletlerin olmadigini ve ozellikle istasyonlarda olan tuvaletlerde tuvalet kagidinin olmadigini soylersem sasirir misiniz? Olur ya buraya gelirseniz kagit mendili eksik etmeyin cantanizdan. Ve daha titiz olanlar icin kardesimin yaptigi gibi kucuk bir tup sivi sabun tasiyin. Merak etmeyin sular kesilmiyor !

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..