Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '12

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Ülkem kimlere emanet?

Başbakanlıktan Valiliklere oradanda Kaymakamlıklara ve oradanda bizlere gelen bir yazı var. Mynamar'a yardım yazısı. Başbakanın bizzat emri ile oluşturulan ve neredeyse yardım etmeyenin cezalandırılacağının bildirildiği yazıyı aldığımda gazete okuyordum. Okuduğum haberde Şehit babasına gönderilen haciz ile ilgiliydi. Mynamar'a sahip çıkan Başbakan Şehit babasına sahip çıkmıyordu. Çok üzüldüm. Kendi kendime sorduğum soruydu! "Ülkem kimlere emanet?"

Dünyada hiçbir gelişmiş ülkenin bir tane bile Suriye'li sığınmacı almadığı. Ürdün'ün aldığı sığınmacıları çöle attığı bir dönemde. Halkına hiç sormadan, yetimlerin, şehit ailelerinin çok ihtiyacı olan milyonlarca lirayı kendi ülkesini terk edenlere harcayan bir Hükümet bir Başbakanımız var. Başbakanımız talimat verdi kamplarda: Sınırsız telefon görüşmesi var. İster Suriye'yi ara ister Amerika'yı. Yollar yapıldı. Futbol turnuvası düzenleyip kupa bile verdiler. Adamlar çadırlara klima istediler iyi mi? Nasıl olsa her istedikleri oluyor. Ülkesinde savaş varken ülkesi için savaşmayıp ülkesinden kaçanların ülkesi olduk. Yine ben yaptım oldu mantığı ile alınmış bir karar. Neymiş? Müslümanmış. Bu ülkedeki yetim müslüman değil mi? Bu ülke için şehit olanların aileleri müslüman değil mi?

Şehitlerin arkası kesilmiyor bir türlü. Her gün hükümetin bir bakanı çıkıp açıklama yapıyor. PKK'ya lanet yağdırıyorlar. Sormak istiyorum. Kürt açılımı dedikleri alt yapısı olmayan, sonuçları tartışılmamış, sonunun nereye gideceğinin belli olmadığı, Başbakanın her zaman olduğu gibi ben yaptım oldu mantığı ile gündeme bomba gibi oturttuğu zaman PKK neydi? Şimdi ne? Sorarım o günkü ile bugünkü arasında ne fark var? Belki öğretimli ama eğitimsiz bir hükümetimiz var. Bunları gördükçe aklıma gelen soru; "Ülkem kimlere emanet?"

PKK'lı teröristleri ülkeme getirip, ayaklarına hakim gönderen, teröristlere yeni kimlik veren, maaş bağlayan, ikamet sağlayan AKP Hükümeti değil mi? Bu ülkedeki yetimlerden iyi bakılıyorlar. Yattıkları yerden maaş alıyorlar. Devlet dairelerinde çalışıyorlar. Artık PKK'ya daha iyi istihbarat gönderebiliyorlar. Yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında. Devlet korumasındalar. Diyarbakır'da, İzmir'de, Erzurum'da vb.. askerini polisini koruyamayan hükümet PKK'lıları koruması altına aldı. TC vatandaşı olarak bana bilgi vermiyorlar.

Hamas militanlarını ülkeme getirip yeni kimlik veren, maaş bağlayan, ikamet sağlayan AKP Hükümeti değil mi? Bu ülkedeki fakirlerden iyi bakılıyorlar. Yattıkları yerden maaş alıyorlar. Devlet dairelerinde çalışıyorlar.  Yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında. Devlet korumasındalar. Diyarbakır'da, İzmir'de, Erzurum'da vb.. askerini polisini koruyamayan hükümet Hamas militanlarını koruması altına aldı. TC vatandaşı olarak bana bilgi vermiyorlar.

Cumhuriyet resepsiyonunu askerin elinden alıp, kulağım ağrıyor diye iptal eden bir Cumhurbaşkanımız var. Atatürk ölmeden 8 ay önce hasta yatağından kalkıp, ülkemin ali menfaatlerini korumak için gittiği, ayakta zor durmasına rağmen dans ettiği, hatta daha ileri giderek sarı zeybeği oynadığı baloyu mutlaka Cumhurbaşkanımda biliyordur. Ülkenin menfaatlerini herşeyin üzerinde tutan ve tüm servetini bu ülke insanına bırakan Atatürk'ün portresinin 1.-TL. üzerinden kaldırılmasınına karar veran Başbakanım, bu kararı onaylayan Cumhurbaşkanım var.

Şimdi de kendi hataları olan Bütçe açığını kapatmak için gözünü cebimize diken bir hükümetimiz var. Gerçi gözleri bizim çepten hiç ayrılmıyor ya. Bir gece ansızın zamları yapıverdiler. Akşam yattığımızda bir sorun yoktu. Sabah kalktığımızda otomobil, benzin, içki, sigara vs.. bir çok ürüne zam gelmişti. Bütçe açığını vatandaş kapatacak kararı verilmiş ve biz uyurken zamlar yapılmıştı. TC Vatandaşı olarak yine kimse bana bir şey söylemedi. Peki bu bütçe açığı nereden çıktı? Bilen var mı? Mynamar, Suriyeli sığınmacılar, Başbakanlık örtülü ödeneği, Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneği, Bakanlıkların bu konuyla bir ilgisi olabilir mi?

10 yıldır üretime yatırım yapmayan bir hükümetimiz var. Bu sayede dış ticaret açığımız bir çocuk gibi sürekli büyüyor. Bir memurun kredi borcu gibi. Gelir sabit gider sürekli artıyor. Gelde öde.. İmam Hatip Liselilerin tüm yüksek okullara girmesi başarısı ile hükümet her sektöre imam yetiştiriyor. Bu ülkeyi İmamların kurtaracağı gibi bir fikirleri var zanediyorum. Fakat hükümetin atladığı bir konu daha var. Müslüman ülkelerin içerisinde gelişmiş ülke yok.  İslam ülkeleri içerisinde en gelişmişi biziz. Bunuda imamlarla oluşturmadık.  Aksine imamların kendi işlerini yaptığı, askerin, devletin içinde olmadığı dönemde yaptık.

Saygılarımla,

 
Toplam blog
: 21
: 537
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1960 Ankara doğumluyum. İktisat mezunuyum. Haberleşme Ustasıyım. Uluslararası lisansl..