Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Ülkemde 60 yaşında bir 'ihtiyar' olmaktan utanıyorum!..

Ülkemde 60 yaşında bir 'ihtiyar' olmaktan utanıyorum!..
 

Ülkemde 60 yaşında bir ‘ihtiyar’ olmaktan utanıyorum!..

Son yıllarda ‘orta yaş üzeri erkeklerin’ hemen hemen Dünya’nın her yanında ‘küçük kızlara’ (sübyan) olan yoğun ilgisinin giderek artmakta olduğu ‘sosyal medyada’ yer almaktadır.

Tiyatro ve TV güldürü sanatçısı ve yapımcı Levent KIRCA, katıldığı “Reddediyoruz” başlıklı toplantıda; ‘Bu geceye geliyorsan, bekleyeceksin. İşi varmış gidiyormuş. Benim de işim var, belki bir karı buldum, gidip onu düzeceğim’ dedi.

Kırca’nın sözlerinin ardından tepki gösteren izleyiciler Bostancı Gösteri Merkezi’ni boşalttılar.

Kırca, CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇTAROĞLU’nun konuşma sırasının‘ işi olduğu’ gerekçesiyle öne çekilmesine sinirlenmiştir.

Neden benim hemcinslerimin ‘50 yaş ve üzeri’ olan erkekler bilinçaltında yatan ‘cinsel performansını’ ‘kanıtlama’ dürtüsü ile davranırlar?

Tıp Fakültesi Üroloji, Androloji ve Psikiyatri ana bilim dalları, sağlıklı ‘orta yaş üzeri erkeklerin’ de ‘cinsel yaşamını’ normal şekilde yaşadıkları ortak görüşünde birleşmişlerdir.

Herhangi bir hastalık sorunu taşımayan ’50 yaş ve üzeri erkeklerin’ de ‘cinsel performansı’ gençlere taş çıkartacak formda ve ‘cinsel fonksiyonu’ tatmin edici düzeydedir.

Özellikle, ‘80’li, ‘90’lı yılların en gözde ve başarılı tiyatro topluluğu olan ‘Olacak O Kadar Şey Tiyatrosu’ oyunları ile TV ekranlarından çocukluk ve gençlik yıllarımın ‘kıssadan hisse’ ‘ahlaki’ esin kaynağı, ‘örnek’ olmuştur.

Ne yazık ki; ‘Olacak O Kadar Şey Tiyatrosu’nun kurucusu olan güldürü sanatçısı, yapımcı Levent KIRCA son günlerdeki ‘toplumsal tavrı’ ile yalpalamaktadır.

Kültürümüzde ‘cinsel performansı’ ile gündeme gelen ‘kompleksli’ ’50 yaş ve üzeri’ erkekler zaman zaman ‘seks gücünü’ ‘densiz’ ve ‘dengesiz’ söylemi veya ‘ima’ ederek kamuoyu ile paylaşmaktadır.

İşte bunlardan birinin de sanatçı Levent KIRCA olması beni üzmüştür.

Bu üzüntümün nedeni ‘50 yaş ve üzeri’ erkeklerin tavrı için Levent Kırca’nın nezdinde iki yönlü üzüntü duymaktayım.

Birincisi, ’50 yaş ve üzeri’ erkeklerin ‘cinsel performansı’ konusunda zaman zaman ‘şüpheye’ kapılması ve ‘bi daha, bi daha, bi daha’ özlemi içinde bulunmaları ‘özgüven’ kaybına neden olabilir.

‘Özgüven’ eksikliği ’50 yaş ve üzeri’ erkeklerin kendilerini ‘yatakta kanıtlamak’ pahasına torunları yaşındaki ‘sübyanla’ ‘gülünç’ ve ‘rezil’ konuma düşebilir.

İkincisi ve daha kötüsü ise; ‘kaba, hoyrat, zorlama ile cinsel ilişkide bulunmak’ anlamına gelen   ‘düzmek’ sözcüğünü kullanmakla ‘karşı cinsi’ hafife almakta ve onu ‘düzmek’ için birer ‘cinsel obje’ olarak görmektedir. 

Böylece, toplum tarafından, ’50 yaş ve üzeri’ yaş grubu erkeklere ‘potansiyel cinsel sapık’ veya ‘sübyancı’ olarak ‘önyargı’ ile bakılmaktadır.

İşte, toplum olarak ’50 yaş ve üzeri’ erkeklere ‘sapık moruk’ ‘sapık ihtiyar’ vb. şaibe altında bırakabilecek ‘niyet okuyucular’ olmayalım!..

26.12.2012

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..