Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Ülkeme "demokrasi" geldi?!

Ülkeme "demokrasi" geldi?!
 

demokrasi mi acaba?


Referandumun üzerinden bir hafta geçti. Toplumsal olarak algılamalarımızın ve İktidarın sınırsız baskı ve zihin kazımaların üzerinden bir hafta geçti? Şimdi herkes soruyor değişen ne oldu? Üç aydır kopan kıyamet, söz düelloları ve birbirini suçlamalar nerede kaldı? Hiçbir şey olmamış gibi hayatımıza devam ediyor muyuz?

Türkiye değişti. Hem de 12 Eylül akşamı Recep Bey çıktı seçim galibiyeti konuşması yaptı, gene “hayır” diyenleri darbeci olarak niteledi, gene demokrasi ve özgürlük kazandı dedi. Sonra galibiyetini kutlamaya ve “çifte bayram” yaşamaya Türkiye-ABD basketbol final maçına gitti. Gerçi kendi patronları göz önüne alınınca çifte bayram yaşamıştır! Kim bilir?! Maç sonunda taraftarların tepkisiyle karşılandı ve sahada yuhalandı, buraya kadar her şey demokratik devlette olağan gibi duruyor bundan sonrasında ne oldu dersiniz, Başbakanlık soruşturma başlatmış ve bu yuhalama olayına karışanlar ve destekleyenlerin tek tek bir yere bağlı olup olmadıkları veya kimin düzenlediğiyle ilgili soruşturma açma safhasına gelinmesi, ne güzel demi demokrasimiz, en ufal tepkide iktidarın ölçüsüz kıskacıyla karşılaş, demek ki bunlar daha başlangıç, söyle bir yargıyı tam ele alsınlar ondan sonra görelim ne olacağını.

Peki… KPSS ne oldu? Demokratik ve şeffaf ülkemin insanı bu hükümet zamanında ne kadar sınavlarla boğuşur olduk, insanlar artık sınava girmeyi iş olarak benimsediler. Bu sınav rezaleti karşısında devletin acizliğini görmek ise başka bir hüzündür, milletin gözünün içine baka baka iptal etmemek için ellerinden geleni yaptılar. Kendi yandaş adamlarının rahat atanabilmesi için o kadar uğraştılar ki, sonunda ipin ucu kaçtı, KPSS skandalı ergenekona kaldı. Demek ki cemaatte ergenekonla bağlantılı, vayy be ne ergenekonmuş Fetullah güleni bile kendine bağlamış, bu kadar da komik olmamak gerekiyor. Toplumun kokuşmasının önüne geçmede en büyük engel şuanda bizi yönetenler. Atalarımızın ne güzel sözü vardır “Balık baştan kokar.” Diye cemaatin imamı böyle kalpazan, yolsuzluklara bulaşmış olursa, onun memuru, başkanı da böyle zengin olur, geriye de sınavlarda heba olan 800, 000 insan olur. Bu kadar genç nüfusu olup da bu kadar başarısız bir toplum olmak da ancak bize has bir durum olur…

 
Toplam blog
: 3
: 402
Kayıt tarihi
: 04.08.10
 
 

Genellikle siyasetle ilgilenmeyi seven, ülke sorunları üzerine düşünen ve bunun dışında spor ve özel..