Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '08

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Ülkemiz ve ekonomi

Ülkemiz ve ekonomi
 

alıntı


Ekonomi ve Ülkemizin durumu pek iç açıcı değildir. Çünkü ülkeyı yönetenler hep bizi kullanmışlar. Siyasi partiler bizi bağımlı hale getirmişler.
1980'dan sonra ülkemize uygun olmayan yönetim metotlarıyla yönetmeye çalışmışlar. Libaralizim denilen canavarla yönetmeye çaba harcadılar. Bizi Dunya bankasına teslim ettiler. Ülkenin kaynaklarını kendi taraftarlarına kullanmak için çalıştılar.
İşçi , memuru ve tarım ürünlerini yok etmek için dış güçlere söz verdiler. Üretimi artırmak için değil İMF'NIN borcunu ödemek için kaynaklarımızı saatmak için adeta yarışa girdiler. Atatürk'ün ekonomik modelini ortadan kaldırdılar. Fabrikaların kapatması için çaba harcadılar.
Barışı , huzuru ve aile ortamını yok ettiler. Bizim ödediğimız vergileri kaynak olarak dış borçları ödediler. İşsiliği azatmak için hiç bir siyasi oluş poroje üretmediler. Ülkeyı geriye götürmek için çalıştılar. Demokrat ve aydınlarımızın ağzına bir parmak bal vererek bu sorunları örtbas etmeye çaba harcadılar. Öyle inanıyorum ki bir gün buhesaplar sorulacaktır. Türkiye'nın öyle sorunları varken gündemi dumadan değiştırmeye çalışıyorlar. Atatürk'ün bize bırakmış olduğu mirasa sahip çıkmamız gerekir. Yoksa geleceğımız karanlık olacaktır.

Saygılarımla

23/02/2008

Cafer Akın

 
Toplam blog
: 24
: 518
Kayıt tarihi
: 04.02.08
 
 

Balıkesirde yaşıyorum. Adıyaman iline bağlı çok güzel bir dağ köyünde dünyaya geldim. Mesleğim gereğ..