Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '06

 
Kategori
Futbol
 

Ülkemizde futbol ve diğerleri (milli takımda bir yabancı mı???)

Ülkemizde futbol ve diğerleri (milli takımda bir yabancı mı???)
 

Hayat standartlarımız ne olursa olsun biz gerçekten spora gönül veren bir ülkeyiz. Ama şuada bir gerçekki spor bizim ülkemizde sadece “Futbol” ile sınırlı. Ne yazık ki bu bir gerçek. Bunun en somut örneğini ise son birkaç gündür milli takıma çağrılan Brezilya asıllı “Türk Vatandaşı futbolcumuz Mehmet Aurelio” polemiği göstermektedir.

Efendim yabancı asıllı biri milli takımda oynayamazmış, Türkiye Milli Takımı kendi öz milletinden futbolcu bulamıyormuş mu?, Mehmet Aurelio Fener Bahçede yabancı oyuncusu sıkıntısı nedeniyle Türk Vatandaşlığına Geçmişmiş Türk Vatandaşı sayılmazmış v.s., v.s.

Türkiye’de voleybol takımlarımıza, basketbol takımlarımıza, atletizm, halter v.b. Milli Takım olan spor yapılarımıza şuana kadar alınan yabancı uyruklu milli sporcu sayımız oldukça fazla ve bunların hiçbirinde Futbol Milli Takımında olan durum kadar olay olmamıştır yabancı uyruklu bir vatandaşın ülkemizi temsil etmesi. Buda futbola olan düşkünlüğümüzün hat seviyede olduğunun bir kanıtıdır.

Buna sevinmeli miyiz? evet tabi ki!!! sporun hangi dalı olursa olsun milletimizin spora ilgi duyması her açıdan çok önemli ve güzel bir olaydır. Ancak; ben türküm, Türk Milli takımında da oynamak istiyorum diyen ve kendini Türk olarak nitelendiren bir vatandaşımızı da sırf Brezilya uyruklu olduğu için dışlamamızın da hiçbir anlamı ve açıklaması yoktur.

Mehmet Aurelio artık Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçası bir evladıdır. Nasıl bölünmez bir parça isek artık oda bizden bölünmez, bölünemez. Çamur atmak isteyen birkaç çapaçula ise cevabını vermek bu halkın Aurelio’ya vereceği destekle ortaya çıkacaktır.

Böyle yetenekli bir insanın Ulusumuz adına, sahaya çıkıp ta güzel şeyler yapması çok onurlu ve gurur verici bir durumdur. Aurelio; bu onurlu görevi her türlü eleştiriye göğüs gere gere alıyorsa Aurelio’yada bizler bir o kadar destek vermeliyiz.

Bu halk ne kendini bilmez Türk kimliği taşıyan insanları Türk olarak kabul etti ve etmekte. Aurelio ise Türk kimliği taşıyıp da hakkettiği şeyleri hak etmeyen insanlara bir ibret ifadesi gibi gelirde en azından düşünceleriyle veya yaptıklarıyla utanırlar. Helal olsun sana Aurelio arkandayım, arkandayız, arkanda olacağız.

 
Toplam blog
: 11
: 655
Kayıt tarihi
: 08.06.06
 
 

04.06.1980 yılında Kocaeli Kandıra İlçesinde doğdum. 1996 yılına kadar Kandıra'da 1996 sonrası İzmit..