Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

Ülkemizde ilginç olaylar oluyor

Ülkemizde ilginç olaylar oluyor
 

Türkiye Cumhuriyet kurulduğundan beri çağdaş medeniyetlere ulaşma sevdasında. Attığımız her adım biraz daha ilerleme kaydetme yolunda olmalıyken maalesef sürekli geriye gidiyoruz.

Cumhuriyetin temel değerleri ile hala barışamamışken, birçok kavramı tartışmaktan geri durmuyoruz. Kısacası birlik olamıyoruz.

Doğusu ile batısı arasında her daim farklılıkları çok olan ülkemizde ibretlik manzaralar ara ara göz önüne geliyor. Gülsek mi ağlasak mı diye soru sormamız engellenemiyor.

YÜKSEKOVA’DA TRAFİK IŞIKLARI

Taraf Gazetesi’nde okuduğum bir haberle yüzüm güldü. Gülmem kısa süreli oldu. Hemen neye güldüğümü anlatayım.

Bilindiği üzere Hakkari’nin Yüksekova ilçesi terörle adını duyuran kendi halinde bir yerleşim merkezi. Haritanın en uç noktasında “haritadan yer beğenenlerin” korkarak baktığı bir ilçe burası.

İlçede enteresan bir gelişme yaşanmış. İlk defa trafik sinyalizasyon sistemi kurulmuş. Halk şaşırmış. Karışıklıklar meydana gelmiş.

Şehir merkezinin girişine kurulan trafik ışıkları ile beraber halk kısa süreli panik yaşamış.

Halk kavşakta karşıdan karşıya geçmek isterken, hangi ışıkta ne yapacağını bilmediğinden, ne yapacağını şaşırmış. Aynı şaşkınlık sürücüleri de etkisi altına almış.

Vatandaşın biri kırmızı ışıkta ne yapılır sorusuna “Minibüsten inilir ya da minibüse binilir “demiş.

Yurdumuzdan manzaralardan bir örnek Yüksekova…

MARDİN’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Bir başka sahne de Mardin’den Öğretmenler Günü sebebiyle öğretmenlerine hediye vermek isteyen çocuklar ellerinde tavuklarla, yumurtalarla, ekmeklerle okula gelmişler.

Televizyonda izlerken gözlerim doldu. Ülkemizde cılkı çıkartılan mesleklerden olan öğretmenlere verilmesi gereken değeri yine en iyi öğrenciler veriyor. Zor şartlarda yurdun dört bir yanında öğretmenlik yapan öğretmenleri tebrik ediyorum. Onların yerinde çok kısa süreli de olsa öğretmenlik yapıp o duyguyu yaşamak, paylaşmak isterdim.

Gerçekten “kutsal” bir görev yapıyorlar.

Bu ülkede her şey İstanbul, Ankara merkezli değil tabi. Boynumuzu biraz da doğuya uzatalım bakalım neler oluyor oralarda?

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..