Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Ülkemizde kadına şiddet erkeklerin bastırılmış cinselliklerinin sonucudur

Ülkemizde kadına şiddet erkeklerin bastırılmış cinselliklerinin sonucudur
 

Kadına Şiddet: Sapkın, Bastırılmış, Erkek Cinsellilliğinin Yansıması

Ülkemizde kadına yapılan şiddetin iki önemli sebebi vardır. 

Birincisi ekonomik yani geçim derdinin yarattığı stresin özellikle de erkeklerde yarattığı şiddetin suçunu kadına havale etmek yoluyla uygulanan şidddet.

İkincisi toplumumuzdaki erkeklerin %80-90'ının bastırılmış cinselliklerinin suçunu kadınlardan çıkarmalarıdır.

İkinci konu daha ön plandadır. Toplumumuzda özellikle büyük şehirlerde metropllerde milyonlarca genç erkek cinselliğini tam yaşayamadan ya da yarım yamalak, abuk subuk ilişkiler içerisinde sürdürerek evlenme çağına gelir ve evlenir. Bunun anlamı bizde erkekler kadınlara göre hem daha fazla cinselliklerini özgürce yaşayabilirler hem de bu durum toplumumuzda abs karşılanmaz ve birçok insan da oğlunun yaptıklarından (tavernalara gitmesi, geneleve gitmesi, okulda ya da iş yerinde çevresinde bulduğu kızlarla birlikte olması vb.) gururla bahseder. Oğlunu öve öve bitiremez.

Evlendikten sonra ise bekarlığında her türlü numarayı yapmış olan erkekler eşlerini aşırı kıskanırlar, evden dışarı çıkarmazlar, kendileri arkadaşlarıyal yine bekarlık zamalarındaki işleri yapamaya devam ederler. Sonunda bununla da yetinmeyip eşlerine sürekli olarak bağırıp çağırırlar, baskı yaparlar, cinsel fantazilerini eşleri üzerinde denemeye kalkışırlar ve sonrasında da dayak ya da öldürme gerçekleşir. Toplumumuzdaki erkeklerin önemli bir kısmıda tüm cinselliğini evlendikten sonraki hayatında yaşama arzusundadır, evlendikten sonra cinsel problemler yaşar ama suçlu olarak yine eşini gösterir ve şiddete neden olur.

Bir de elit denilen zengin erkek grubu vardır ki onlar eşlerini sadece etiket olarak kullanıp iş toplantısı, şehir dışı iş seyahati bahaneleriyle sürekli olarak eşlerini aldatırlar, başka şehirlerde yeni ilişkiler ve eşler bulurlar, ayarlarlar. Eşleri bir şekilde kocasının yediği naneleri, kırdığı cevizleri öğrendiğinde de kendisine önce dayak faslında sonra da kapının önünde bulur, şanslıysa ve ölmediyse.

Sonuç

Ülkemizde kadına şiddet bitmez. Hele günümüzdeki zihniyetle hiç bitmez. Günümüzde erkekler daha katı kuralları olan, cinsellikle-dinin kurallarının çatıştırıldığı bir yapıda yaşamaktadırlar. Buna bir de giderek artan erkek üstün bir toplum anlayışı ve çocukların anası ve bakıcısı bir kadın profili çizildiği zaman kadına şiddet giderek artacaktır. Çünkü biz genetik yapı olarak aklı uçkurunda olan bir milletiz ve değişmemiz mümkün değil. 

 

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..