Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Ülkemizde ne kadar Suriyeli var? Onlara ne kadar para harcandı?

Ülkemizde ne kadar Suriyeli var? Onlara ne kadar para harcandı?
 

Herkesin merak ettiği, ancak sağlıklı bir kaynak bulamadığı için meraklarını gideremedikleri bir konu aydınlığa kavuştu..!

CHP'li Mahmut Tanal sordu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıkladı. 

"2011 yılında başlayan Suriye’den ülkemize yönelik nüfus hareketleri kapsamında, 17 Ekim 2014 tarihi itibari ile Valiliklerden alınan bilgiler doğrultusunda, ülkemizde 1 milyon 604 bin 352 Suriyeli bulunmaktadır. 

Suriyeliler için Suriye sınırımıza yakın 10 ilimizde 22 geçici barınma merkezinde toplam 35 bin 525 çadır ve 11 bin 918 konteyner kurulmuş olup, 17 Ekim 2014 tarihi itibari ile 220 bin 605 Suriyeli bulunmaktadır. Diğer taraftan, Irak’tan ülkemize yönelik nüfus hareketleri kapsamında da Mardin Midyat geçici barınma merkezinde 3 bin 150 Iraklı misafir edilmektedir. 

Maliyet, 21 Ekim 2014 tarihi itibariyle 4 milyar 431 milyon ABD Dolarıdır. Söz konusu tutar uluslararası standartlara göre yürütülen kamu faaliyetlerinin maliyetlendirilmesinden ibarettir. 

Bu toprakların temel özelliği dünyanın neresinde mazlum, mağdur insan varsa ve yardım istiyorsa onlara yardım etmesidir. Dolayısıyla, insani yardım kapsamında ülkemize sığınanlara temel insani ihtiyaçları yanında, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler kapsamında yardımlar yapılmaya ve faaliyetler gerçekleştirilmeye devam edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti köklü bir devlettir, tarihte olduğu gibi bugünde üzerine düşeni yapmaya devam edecektir. Bu bir insanlık görevi olduğu kadar büyük devlet olmanın da gereğidir". 

Gördüğünüz gibi, bakana göre Suriyelileri barındırıp, beslemek büyük devlet olmanın gereği…

Yukarıdaki rakamlar resmi olan rakamlar! Ya gayri resmi rakamlar ne kadar? Basına yansıdığı kadarıyla, şu anda ülkemizde 2.3-25 arasında Suriyeli var. Ülkenin sokakları Suriyelilerle dolu!..

Suriyelilere harcanan o kadar para ile neler yapılabilirdi?

Mesela; 7 tane AK SARAY  yapılabilirdi!..

Millet düğün bayram eder ve büyük devletimize yakışır diye uzaktan da olsa alkışlardı!..

Ne de olsa millet adına orada cumhurbaşkanımız oturuyor!..

Ülkenin değişik bölgelerine onlarca cumhurbaşkanlığı konutu dikilebilirdi!

Malum, seçimler yaklaşıyor! Cumhurbaşkanımızın seçim gezileri için gideceği illerde, bu konutlarda kalabilir, seçim konuşmalarına(!) daha iyi hazırlanarak, kürsüden muhalefete daha fazla vurabilirdi!..

Cumhurbaşkanlığı makamı tarafsız mı diyorsunuz?

İktidar adına seçim çalışması yapmanın neresi taraflı(!)?

25-30 arasında son model uçaklardan alınıp, devlet büyüklerimizin altına verilebilirdi!..

Ha bu arada Suriyeli muhaliflere tırlarla gönderilen silahları ve yol masraflarını saymıyoruz. Bu harcanan para sadece mültecilere!..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..