Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '13

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Ülkemizde yaşananları çocuğuma nasıl anlatabilirim?

Ülkemizde yaşananları çocuğuma nasıl anlatabilirim?
 

gezi-parki


Bu günlerde ülkemizde yaşananları aktarırken kelimelerin özenle seçilmesi, çocuğun güvende olduğu hakkında sık sık telkin edilmesi önem taşır.Ayrıca çocukları, medyadaki görüntülerden sakınmaya özen gösterin.
Polislerin halka karşı müdahalede bulunuyor olması, çocukların polisin halkı koruduğuna dair olan inançları ile çelişmekte, büyük karmaşaya neden olabilmektedir.

Küçük yaş grupları için (10 yaşa kadar ) şöyle bir açıklama faydalı olabilir:

  • “Bir grup insan bir parkı korumak istiyor, bir başka grup da ağaçları kesip yerine dükkan açmak istiyorlar.Bu konuda konuşarak anlaşamadıkları için şu anda kavga ederek çözmeye çalışıyorlar.Ama kavga ederek, bağırarak, vurarak çözüm olmaz; umarım yakın zamanda anlaşmaya varacaklardır.”

Daha büyük yaş çocukları için ( duygusal olgunluklarına göre) daha fazla detaya girilebilir:

  • “Bir grup vatandaş Taksim’deki Gezi Park’ının alışveriş merkezi dönüşmesini istemiyordu. Barışçıl bir şekilde vatandaşlar parkı korurken, polisler üstlerinden gelen bir emir ile parktaki insanlara zarar vererek onları uzaklaştırmaya çalıştılar. Vatandaşlarda polisin bu sert davranışlarını doğru bulmadı ve itirazlarını sürdürmeye devam ettiler. Ancak uygun bir çözüme ulaşılamadığından ve baskı arrtıkça, artık demokratik haklarının hükümet tarafından duyulmadığı içinde tepki gösteriyor.

Farklı şehirler için bu açıklamayı biraz değiştirerek (İstanbul’daki vatandaşlar- bizde onlara destek vermek için vb.) çocuğunuza sunabilirsiniz.

 

cocuklaringelisimi.com

 
Toplam blog
: 85
: 795
Kayıt tarihi
: 04.02.13
 
 

Uzman Gelişim Psikoloğu Mika Psikoloji'de okul öncesi, okul çağı çocuklarına yönelik psikolojik d..