Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

Ülkemize medeniyet dersi verenler utansın!

Ulusal ligimizin daha ilk haftasında bildiğimiz sahalarımızda görmeyi istemeyeceğimiz çok kötü olaylar yaşandı."Trabzonspor-Sivasspor" maçında olanlar aklımızdan çıkmıyor.Yaşanan bu kötü olay bizim medyamızda olduğu gibi tüm "Avrupa Futbol Basını"nda da geniş yer tuttu(gerekende buydu tabiki).Bu olayların bir daha yaşanmaması için Futbol Federasyonu'muzun vereceği ceza çok önemliydi ve bu ceza ne kadar yerinde tartışılır. Herkes Trabzonspor'un aleyhine bir hükmen mağlubiyet bekliyordu ama sonuç öle gelmedi. İnşallah bu ceza sayesinde futbol magandalarının bir daha liglerimizde boy göstermesini engelleyebiliriz.

Ama bu geceki Fenerbahçe-Anderlecht maçında bu kötü olayın tekrarlanması içten bile değildi. Bizi küçük gören ve adeta aşagılarcasına medeniyet dersi vermeye çalışan kişilerin, AB'nin başkenti(karargahı) olan Brüksel'de oluyordu bu olay...
Şimdi gelde bizi Medeniyet Dersi(?) vermeye çalısan kişileri dinle bakalım. Eğer orda o kapılara saldıran taraftarlara güvenlik görevlileri karşı koymasaydı saha gireceklerdi ve olanları düşünmek bile istemiyorum! Bundan sonra ülkemizdeki olayla ilgili kimseye konuşma hakkı vermemeliyiz. Herkes iğneyi ilk önce kendine sonra başkasına batırmalı. Bu tribün olayları bütün avrupa liglerinde var İspanyasından tutunda İtalyasına kadar...

Gerçi bu olanlara örnek için çok uzağı gitmeyede gerek yok! En basiti ağımızın çok kötü yandığı İsviçre(Medeniyetin beşiğ)(?) maçı önümüzde örnek. Ortada hiçbişey yokken bi gerginlik ve gerisi... Sonuç olarak UEFA bize çok ağır cezalar yağdırmıştı. Şimdi UEFA'nın cezasını merakla bekliyor olucaz. Bakalım ne cezalar vericek. Burada UEFA'nın cezalarını baya ağırlaştırdığını biliyoruz ama bu olayların artık bitmesini istiyoruz.

Ve ülkemize Medeniyet konusunda ders vermeye çalışmak yerine kendi sorunları ile baş etmelerini şiddetle diliyoruz.

Şampiyonlar Ligi'ne giren takımlarımızı kutluyorum ve yarın UEFA vizesi için çıkacakları maçlarında Galatasaray ve K.Erciyesspor'a başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 2
: 263
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

Lise öğrencisiyim ve sporun neredeyse her dalıyla amatör olarak ilgileniyorum. Hakkımda da pek anlat..