Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '07

 
Kategori
Mizah
Okunma Sayısı
448
 

Ülkemizi kapama yapmaya çalışanlar

Ülkemizi kapama yapmaya çalışanlar
 

Bugün size istemeyerek de olsa içimi sızlatan ülkemizin ne hale getirildiğinin iyi anlaşılabilmesi için kara mizah tadında bir tarif vereceğim.

Önce malzemelerden başlamak gerekirse;

1 adet az gelişmiş ülke,
Bol kepçe tepeleme yağ,
Bol miktarda yabancı sermaye,

Bin bir çeşit televizyon dizisi,
Bol miktarda kışkırtma,
Birkaç skandal,
1 tutam şişirme haber,
1 baraj su,
1 adet yabancı dil,
1 yığın hamburger,
1 kasa kola,
Aldığı kadar dış borç,
1 adet Bush.

Hazırlanışı çok kolay hiç üzülmeyin fazla vakit harcamadan hazırlayabilirsiniz;

Tam olmamışlarından bir adet ülke alınır ve çok önceden 1 adet Bush'ta bekletilmiş bir tepeleme yağla iyice yağlanır.

Daha sonra bol miktarda şerbet hazırlanıp nabzına göre azar azar yedirilir. Şerbeti yiyince salınan ülkenin yer kabuğu kolayca kaldırılır.

Yeraltı kaynakları yavaş yavaş soyularak, ince ince dilimlenir. Ardından kısık ateşe oturtulur.

Yabancı sermaye ülke içine yavaşça ilâve edilip, millî piyasaya karıştırılır.

Daha sonra süzgeçten geçirilerek, kalan iç sermaye ayıklanır.

Süzülen iç sermaye bir kaba konularak içine aldığı kadar (hatta taşabildiği kadar) dış borç eklenir ve ateş arttırılır.

Dış borcun tadı acı olduğundan, ülkenin tadı bozulup fark edilmesin diye, içine, daha önceden ince çekilmiş televizyon dizileri, yabancı dil, kola ve hamburger azar azar katılarak çırpılır.

Eklenmiş dış borç ülke içinde iyice bir, kaynatılır.

Sonra ülke diri kalmasın diye bir baraj suya birkaç skandal ve şişirme haber katılarak çalkalanır.

Koyulaşmaya başlamış ülkeye ilâve edilerek, ülke gündemi iyice bir sulandırılır. Daha sonra yine süzgeçten süzülür.

Ülke içindeki vatan aşkı, ana dil, iman ve türküler ayıklanır, duygu ve düşünceler yok edilir.

Son olarak bol miktarda kışkırtma ilâve edilip ateş biraz daha arttırılır.

Artık tüm millî şuur ve sermayeden ayıklanmış düşünce özgürlüğü kısıtlanmış, susturulmuş ve yenmeye hazır hale gelmiş ülke, bir iki taşım daha kaynamaya bırakılarak kapağı kapatılır.

Sonra ülke kazayla (!) ocakta unutulur ve tam taşmak üzereyken yetişip bir güzel kurtarılır. (Kurtardığını sananlar da yeni seçilip iktidara gelen ve enkaz devraldım diyenler)

Arzuya göre çifte kavrulmuş vatandaş başı, şehit analarının yanık ciğeri, şehitlerimiz ve faili meçhul mevtaların kanlarıyla servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sözüm, Ülkemizi kapama yapmaya çalışanlaradır. (Her kim olursa olsun hangi parti, hangi siyasî düşünce, hangi dış güç ve baskılar olursa olsun). Türk Milleti hak edene hak ettiği dersi mutlaka vermiştir. Verecektir.

Not: 1-Bu tarifi bana, (tarafımdan değiştirilmeden önceki orijinalini e-postama) gönderenler kimlerdi biliyor musunuz? Üniversiteli gençler. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumlardan haberdar olmaları, başlarında kavak yeli esen gençler olmamaları doğrusu içimi ferahlattı. Yeni nesil donanımlı geliyor. Bu da bana gurur veriyor.

Not: 2- Bu yazımı hangi kategoride yazacağıma karar veremedim. Şimdilik Mizah kategorisinde yazdım. Farklı bir kategori öneriniz olursa seve seve değiştiririm.

Not: 3-Resim : İnternet.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Senin bu zihniyette olmadığını biliyorum ya bu bana yeter. Sen çok farklısın be ablam. Ben çok şanslıyım biliyormusun. İlk iş hayatımda senin gibi dürüst, ülke sevdalısı, yüreği sevgi dolu olan bir insanla karşılaştığım için çok şanslıyım. Sevgilerimle

canzaimoglu 
 21.09.2007 0:10
 

Pırıl pırıl geçlerimiz ve hatta çocuklarımız mitinglerimizde de çok özel bir renktiler...

derinmavi.. 
 15.06.2007 10:20
Cevap :
Geleceğimizi emanet edeceğimiz pırıl pırıl bu gençler. Benim inancım tam. Onlardan çok şey bekliyoruz.  15.06.2007 13:38
 

Ve bu yapılan yemek de vatandaşa gaz yapıp rahatsızlık verir.....Gülümsetirken düşündürmüşünüz kaleminize sağlık...sevgiler

Sema CURUK 
 16.03.2007 22:31
Cevap :
Ne yazıkki gülüyoruz ağlanacak halimize. Teşekkür ederim sevgilerimle.  16.03.2007 22:56
 

Yemek güzel görünüyor. Kaşığa, çatala gerek görmeden elle girişiyoruz.Maksat karın doysun.Haydan gelmiş ya! Baldan tatlı! Acı ama doğrusu bu... Elinize sağlık güzel olmuş.

Ahmet Balcı 
 16.03.2007 21:23
Cevap :
Haklısınız Ahmet Bey. Bu yemeğin hazırlandığı mutfak neresi bilmiyorum. Umarım bu yemeğe katkısı olanlar pişirdiklerini sandıkları kazanda kendileri pişer. Yada biz halk olarak onlara gereken desi veririz. Yorumunuz için teşekkür ederim.  16.03.2007 22:50
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 16
Toplam yorum
: 699
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 2809
Kayıt tarihi
: 30.01.07
 
 

1960 yılında memleketimde doğmuşum. 1978 Ticaret Lisesi mezunuyum. 33 yıl bir kamu kuruluşunda ça..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster