Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Ülkemizin verdiği doğa sınavları

Ülkemizin verdiği doğa sınavları
 

Ülkemizin başına diğer ülkelerde olduğu gibi her türlü doğa olayı gelebilecek türden. Ama bundan sonrasında diğer ülkelere nazaran büyük değişiklik gösteriyor.

Herkes yapılacakları hemen sayamaya başlar ama sonuç çıkmaz. Sonra olayın üzerinden zaman geçer her şey yeniden başlar haber bültenlerin de konuşmalarla gündeme tekrar gelir yine en fazla tartışma boyutunda kalır.

Ama doğa da ne yapsa bizim ülkemize yaranamaz.

Yağmur yağar her yeri sel basar, toprak kaymaları olur sel nedeniyle ama mazeret hazırdır yağmur beklediğimizden fazla yağdı bilmem kaç metre kareye şu kadar düştü bu kadarını beklemiyorduk denir. O zarara uğrayan halk dışında hiçbir yetkili altyapı yetersizliğinden alınacak önlemlerden bahsetmediği gibi birkaç ay sonra da bitirilen çalışmalardan bahsetmez çünkü hiçbir şey yapılmamıştır.

Sonra kar haberleri başlar tuzlama ekipleri yol çalışma ekipleri her kanalda hazır kıta görüntüler verir bazı caddelerde tuzlama görüntüleri olur ama aslında oraya kar bile yağmamıştır asıl karın olduğu yerlerde ertesi sabah kazalar ölümler binlerce köyün yolu kapalı haberleri duyulur.

Sonra yaz olur kuraklık haberleri başlar barajların göllerin kuruduğu haberleri yapılır sebebi de kışın beklenen yağmurun karın olmaması, milletin gereksiz su kullanması gösterilir. Aslında ülkemizin dışarıya su satacak kadar fazla suyu olduğu söylenmez.

Deprem gerçeğini söylemeye gerek bile yok deprem olduğu zaman herkes seferber olur bir sürü proje üretilir ama bunlar yapılır sözde kalmaz. İstanbul’da hemen düzenlemeler yapılmaya başlanır geriye kalan seksen bir ilde çivi bile çakılmaz orası başka.

Milli kaynaklarımızla büyük yatırımları projeleri hayata geçirebilen bir ülkeyiz ama bu projelerden önce tüm ülkedeki illerde ve onlara bağlı ilçe köy her yerde doğru yapılanmaya insanların yaşam seviyelerini, can güvenliğini arttıracak yatırımlara bu gelir harcansa ülkemizin insanı yararlanmış olsa daha iyi olmaz mı?

 
Toplam blog
: 9
: 640
Kayıt tarihi
: 18.12.11
 
 

İşletme mezunuyum hala öğrenciyim tarih, siyaset, gökyüzü ve uzay meraklısıyım. Hiçbirşeyin görün..