Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '15

 
Kategori
Siyaset
 

Ülkenin durumu iyi olmadığı halde halk Ak Partiyi neden başarılı görüyor?

Ülkenin durumu iyi olmadığı halde halk Ak Partiyi neden başarılı görüyor?
 

Dini gerekçeyi biliyoruz zaten. AKP belli bir siyasi görüşün temsilcisi. Ancak Ak Partiyi iktidarda tutan ikinci bir şey var. Bizim halkımız idareci. Kuru ekmeğe bile şükreden bir halk. Krizden, batmaktan korkuyor. Bunlar olmasın yarı tok yarı aç yaşarım diyor. İç savaş olmaz ama her gün insanlarımız ölür. Suriye ile savaş olma ama 2,5 milyon Suriyeli Türkiye’de. Rusya ile savaş olmaz ama yaşananlar ortada. Kriz olmaz ama insanlar sokaklarda dilenir. E tüm bunların gerekçesi de var: Savaş ortamındayız.

Bizim halkımız hani böyle bozuk bir ortam olmasa da bu kısıtlı hayata razı olur. Yapımız böyle bizim. Yeter ki ülke batmasın biz idare ederiz. Daha nasıl batacaksa. Denizler yanıyor ama Türkiye gemisi yoluna devam ediyor. Batma korkusu var bu millette. Rahmetli Ecevit akılsızmış. Al dış borcu. Tehdit et patronları. Bak 2000 krizi oluyor muydu? Halkın cebindeki para bir günde yarıya inmiş. O para zaten bizim değildi ki. Bizim olmayan paralar gitti. Şimdi cebimizdeki paralar bizim mi. Bankaların parası. Dış borç 500 milyar dolar. Ecevit yiğitlik yaptı. Durumumuz bu dedi. Şimdikiler gibi halkı kandırmadı.

Dünyanın içinde bulunduğu durum Ak Partiye kılıf… Savaş ihtimali artınca bir partinin oyu artar mı?  Millet korkudan Ak Partiye oy veriyor. Arap baharı da Ak Partiye çalışıyor. Hani one minute diye İsrail’e haddini bildirdi. Uçağını düşürüp Rusya’ya bile kafa tuttu. Bir ayda 2000 PKK’lı genci öldürdü ya millet Ak Partiyi sığınacak liman olarak görüyor. Öldürsün, savaşalım sorun değil.

Hastanelerde bize iyi davranılıyor, haber yaptılar diye gazeteciler hapse atılmış ne gam. Kendine oy verenle dokunma yok, onlar melek; 13 yıldır ben bir AKP’linin tutuklandığını duymadım. Ondan sonra ülkenin yarısı niye bunlardan nefret ediyormuş. Ak partiye oy verenler siyasi bir blok, bir zihniyet; e haliyle bu yapılanlar onların da hoşuna gidiyor sevmedikleri solcuların oy verdikleri iktidar bir güzel burnunu sürtüyor. Adil olsun diyen yok. Ama yukarıda Allah da var!

Halk idare ediyor ya, ayağını çukura getirme sürünsün sorun değil. Adamlar akıllı, açım diyene ekmek veriyor; diyemeyen ölsün. Türkiye nereye giderse gitsin bu iktidar bu milletin aradığı bir iktidar. Daha önce İsrail’e blöf yaptı, şimdi de Rusya’ya blöf yapıyor. Şansı var ki rakiplerimiz bize muhtaç. Değilse ne İsrail seni tanır ne de Rusya. Halk bunu bilmiyor, korkusuz iktidar diye destek veriyor. Ak Partiye oy verenler sanki savaş istiyor. Kemal Sunal filmlerindeki gibi. Yaşa var ol Şaban!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..