Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

Ülkücü gençliği Bahçeli mi tutuyor yoksa zaten sokaklara dökülecek ülkücü genç kalmadı mı?

Ülkücü gençliği Bahçeli mi tutuyor yoksa zaten sokaklara dökülecek ülkücü genç kalmadı mı?
 

MHP genel başkanının ülkede iç karışıklıklara sebep olmamak için partili gençleri sokağa çıkmamaları konusunda uyardığını biliyoruz. Bu uyarının ne kadar etkili olduğu belli değil. Elbette her partinin belli bir tabanı, gençlerden oluşan potansiyel taraftarı vardır.

1970–80 dönemlerinin ülkücü gençliği hatırlanırsa genç partililerin MHP’de daha fazla olması beklenebilir. Öte yandan aradan uzun yıllar geçmiş ve bu yıllar ülkücü gençlikte büyük değişimler yapmış. Çoğu ülkücü farklı siyasi yönlere yönelmiş. Yani o yıllardaki coşku kalmadığı gibi o yıllardaki sayı da kalmamış olabilir.

Ama şimdi hala Türkiye’de büyük bir gençlik kitlesinin MHP’nin yapısında olduğu sanılıyor. Yani Bahçeli “haydi aslanlarım” dese milyonlarca genç sokağa dökülecek. İşin doğrusu herkes böyle biliyor.

Ama elbette yanlış biliyor olabiliriz, yani böyle olmayabilir. Çünkü bir defa eski ülkücü anlayışı kalmadı. Ülkücülüğü besleyen kaynaklar azaldı. Eskiden dünya Türklerinin bağımsızlığını savunanlar (Turancı) vardı. Türk devletleri bağımsız oldu buna gerek kalmadı. Hilalciler AKP’ye geçtiler zaten. Artı CHP’liler de milliyetçi oldular. Nizamı Âlemciler zaten BBP’li. Paylaşım sitelerinde iki parti taraftarlarını ayırmak mümkün değil. Bahçeli Gezi’ye sahip çıkıyor, Kılıçtaroğlu bozkurt işareti yapıyor.

Bence MHP’nin ülkücü gençliği kalmadı ama MHP ve CHP’den oluşan ülkücü demeyelim de milliyetçi-Atatürkçü büyük bir gençlik kitlesi oluştu. Ama bu kitle de salt ülkücü ya da Atatürkçü değil. Milliyetçi olsalar da bunların içinde Bozkurt’u hatta milliyetçiliği ya da Atatürk’ü eleştirenler bile vardır. Ne eski ülkücü ülkücü, ne de eski solcu solcu.

Yani Bahçeli konuşurken sanıyoruz ki 10 milyon ülkücü hazır bekliyor. 10 milyon genç bu hassasiyetlere sahip olabilir ama gençler değişti. İçlerinde belki “barış süreci” ne destek verenler bile vardır. Yani bir başka deyişle dünün ülkücüleri bugün akıllandı. Bahçeli sokaklara salsa da gitmezler.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..