Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '10

 
Kategori
Spor
 

ultrAslan -1 (ultrAslan'ın timsah gözyaşları)

ultrAslan -1 (ultrAslan'ın timsah gözyaşları)
 

kaynak: ultraslan.com


ultrAslan hakkında ne zamandır yazmak istiyordum fakat zaman problemi ve daha öncelikli konuların araya girmesi sebebiyle yazamamıştım. Ancak özellikle Sevgili Başkanımız Özhan Canaydın'ın aramızdan ayrılmasıyla ultrAslan'ın timsah gözyaşlarını ve iki yüzlülüğünü görünce onlar hakkında yazmak şart oldu..

ultrAslan'ın timsah gözyaşları

Özhan Başkan'ın vefatından sonra 23 Mart 2010 günü saat 09.52'de ultrAslan "Başımız Sağolsun!" başlıklı şu yazıyı yayınladı:

"Eski başkanlarımızdan Özhan Canaydın''ın vefat haberi bizleri derin bir üzüntü içerisine sokmuştur. Yüreği her daim Galatasaray sevgisiyle çarpan ve her koşulda Galatasaray için elinden geleni yapmaya çalışan Merhum Özhan Canaydın'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, yakınlarına ve camiamıza sabır ve baş sağlığı diliyoruz."

Duyuruda dikkatimi çeken husus; Özhan Canaydın için "elinden geleni yapmaya çalışan" demiş olmaları. Ben bunu iki türlü anlarım: Öldükten sonra bile "başkan iyiydi hoştu ama başarısızdı" ya da "Galatasaray için her koşulda her şeyi yapmaya çalışıyordu ama biz sadece şampiyonluk istediğimiz için onun arkasında olmadık." şeklinde..

Neden böyle söylüyorum: Sağlığında adama yapmadığını bırakmayacaksın, Galatasaray için gecesini gündüzüne kattığını görmezden geleceksin, sadece sportif başarılara odaklanacak ve her başarısızlıkta tüm sorumluluğunu ona yıkacaksın, haftalarca acımasızca protesto edeceksin, protestoların dozunu artırıp onu yaralayacak seviyeye getireceksin, O şahsi teminatları birer birer Galatasaray için imzalarken sen tuzun kuru sadece mağlubiyetlerin hesabını soracaksın, önüne dağ gibi yıkılmış problemlerin O'nun bir çok konuda elini kolunu nasıl bağladığını, bunları aşmak için floryada yatıp kalktığını bilmene rağmen sen elini taşın altına sokmayacaksın..

O'nu çok kıracaksın.. Ömrünü verdiği, uğruna sağlığını feda ettiği, çocuğu gibi sevdiği, herşeyini borçlu olduğunu söylediği Galatasaray'ından ayrılmak zorunda bırakacaksın..

Kırgınlığını içine atıp evine döndüğünde de özür dilemeyeceksin..

Yaşarken ölümden beter acıyı yaşatacaksın.. sonra da..

Öldükten sonra bile dilin bazı şeyleri söylemek için dönmeyecek.. Gözyaşları dökeceksin..

Sonra da burada yazan bir ultrAslan üyesi kardeşimiz, "Ona en ağır gelen şey taraftar tepkisiydi" diyor. O'na çok ağır gelen bu tepkiyi verenin, hem de en acımasız ve organize bir şekilde bunu yapanın, üyesi olduğu ultrAslan olduğunu bilmiyor bile.

Stadlarda sessizlik protestolarıyla, açtıkları pankartlarla, yaptıkları tezahüratlarla ortalığı yıkmışlar, internetten yayınladıkları duyurularla da desteklemişlerdi.

Örnekler isteyen ultrAslan'ın sayfasına girer ve görür. Bir kaç tanesini ben yazayım:

Tarih 20 Temmuz 2005 Çarşamba: (Tarihe dikkat, daha sezonun başı)

"Buraya Kadar" başlıklı duyurusunda, şampiyonluklar yaşanmayan uzun yıllarda artan taraftar sayısını kendisine maleden ultrAslan,

"Kısacası ultrAslan olarak desteğimiz Galatasaray’adır...
Kişilere değil..!
Protestomuz da kişilere olur...
Galatasaray'a değil..!

Gelinen bu noktada;
Galatasaray'a daha fazla zarar vermemeleri için, Galatasaray'ı en az bizler kadar karşılıksız sevdiğine inandığımız Başkan ve Yönetim Kurulu'nun bir an önce istifasını istiyoruz.
"

derken Özhan Canaydın'a sesleniyordu.. Tarih 25 Ağustos 2005 Perşembe:

"Anlayana Sivrisinek Saz !" başlıklı yazısında ultrAslan

<ı>"4. Hafta'da deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak olan takımımızı ultrAslan ADANA ve ultrAslan MERSİN üyeleri Adana Şakirpaşa Havaalanı'nda yanlız bırakmadı. Futbolcularımıza en samimi biçimde desteklerini gösteren ultrAslanlar, yönetime ise manidar bir mesaj verdiler."

derken de,

Tarih 27 Ekim 2005 Perşembe günü

"Son dakika!" başlıklı duyuruda

<ı>"Süper Lig ve Galatasaray'ımız üzerine oynanan oyunlardan dolayı, Mersin İdman Yurdu maçında geçiçi olarak, Galatasaray Yönetimi'ni protestoya ara veriyoruz."

derken de Özhan Canaydın'a sesleniyordu.

Hatta 22 Mayıs 2007 Salı günü daha da ileri giderek, 19 Mayıs 2007 günü A.Sami Yen'de oynanan ve fenerbahçeye 2-1 yenildiğimiz, büyük olayların çıktığı o utanç maçında çıkan olayları da bir nevi sahiplenen ultrAslan "Bu sizin eseriniz" başlığıyla yazdığı duyurusunda:

<ı>"Yedi Galatasaraylı tutuklandı!.. Yani suçlular bulundu!.. Herkes rahatladı!.. <ı>( Sekiz oldu!.. Sekiz!.. ) hayırlı uğurlu olsun başkan..." derken (bugün centilmenliğine övgüler saydığı) Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'ı suçluyordu.

(Not: Aynı duyuruda tahriklerinden dolayı Medya, Sayın Toroğlu, Sayın Uluç ve Federasyona da çeşitli suçlamalar yöneltilmiştir ve kendilerince sebepleri açıklanmıştır.)  

.......  

Bunlar benim bulabildiklerim.. Ama yapılanları bir çoğunuz hatırlar.  

Bunca şeyi o büyük Galatasaraylı'ya reva görenlerin şimdi döktükleri yaşlar sadece timsah gözyaşları olabilir.. Fenerbahçe maçında yaptıkları anma faaliyetleri de sadece "show"dan ibarettir. Çünkü bu oluşum, asla Özhan Başkan'ın anlatmak ve duruşuyla göstermek istediği Galatasaraylı ruha sahip olmamıştır ve olamayacaktır.  

Bir sonraki yazımızda "tartışılamaz" dedikleri "olmayan" misyonlarından başlayarak konumuza devam edeceğiz...  

...  

Yazarın notu: Ben bir ultrAslanlı değilim, Galatasaraylı'yım!  

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..