Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '10

 
Kategori
Spor
 

ultrAslan -4 (ultrAslan duvara tosladı)

ultrAslan -4 (ultrAslan duvara tosladı)
 

"Galatasaraylı" Arda Turan!


ultrAslan onarılmayacak ve asla unutturamayacağı yaralar açmıştır

Futbol tabiriyle anlatmak istersek, ultrAslan "kendi kalesine gol attı" da diyebiliriz. Meydanı boş bulan, tüm Galatasaraylılar'ı temsil ettiğini sanan ve bu hakkı kendinde gören ultrAslan; gaza gelmiş son sürat giderken duvara toslamıştır!

Arda Turan'ı protesto konusunda yaptıkları hatayı telafi etmeleri artık mümkün değildir. Bu yanılgı, tarihlerine kara bir leke olarak yazılacak ve bundan sonraki her faaliyetlerinde özgürlüklerini kısıtlayacaktır. Yoksa bu duruma aldırmadan aynı hızla ulaşacakları nokta, ancak kulüple ve Galatasaraylılar'la bir çatışma içine düşmek olacaktır. ultrAslan bu hatadan sonra "polemik yok" deyip konuyu kapatmak yerine, ya hatasını kabul edip özür dileyecek ya da ilkesizliğe doğru yuvarlanacaktır.

İstediği tarz protesto yapabileceğini, her protestosunda kitlelerin kayıtsız şartsız kendisini destekleyeceğini düşünen, adeta Galatasaray futbol takımının kendilerini mutlu etmek için kurulmuş ve istedikleri herşeyi yapmak zorunda olduğunu zanneden ultrAslan ve özellikle yönetici kadrosu, şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğini anlaması şart olan bir dönemece, bir yol ayrımına gelmiştir.

Ancak anlaşıldığı kadarıyla ultrAslan'ın bunu fark etmiş olduğuna dair hiç bir emare yoktur.

ultrAslan'ın web sitesinde, 12 ve 13 Nisan tarihli, ana sayfada yayınlanan, ultrAslan yöneticisi Volkan Seven ve ultrAslan kurucularından ve ilk başkanı Suat Ateşdağlı imzalı iki yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Bu yazıların anlamı şudur:

ultrAslan'ın yaptığı yanlışlar o kadar çoğalmıştır ki, kendi içlerinden bile ağır eleştiriler almışlar ve yöneticileri bunlara cevap yazma mecburiyeti hissetmişlerdir. Yazıların bazı yerlerinde trübün liderlerinin hataları düzeltmek için çaba gösterdikleri sık sık tekrarlansa da, yapılan eleştirilerden sonuç çıkarmak ve kendi hatalarını kabullenmek yerine, tam tersine oldukça kızdıkları anlaşılmaktadır. "Sert kararlar alınacak ve uygulanacaktır" diyerek adeta gözdağı vermektedirler.

"Bu takım 2 senedir başarısız sonuçlar alırken bu ultrAslan niye protesto etmiyor, niye sessiz kalıyor deniliyorken şimdi de niye protesto var diyen bir kaç kişi ortaya çıkıyor. Bu güruh benim başkanlığım döneminde de mevcuttu. ... Ne yani Jo’ya şampanya verip, tüm takıma çiçek mi atsaydık iyi olacaktık?" diyerek, protesto yapmayı savunmak suretiyle konuyu asıl eleştirilerden saptırma gayreti içindedirler. Kimse protesto yapılmamasını ve Jo'ya şampanya ikramı beklemedi ancak Arda Turan da o yapılanları hak etmedi. Arda Turan'ı kötü oyunundan dolayı eleştirmek başka, ona "ruhsuz" demek bambaşkadır. Arda Turan gibi bir Galatasaraylı'ya ruhsuz demek, oyundan çıkarken yuhalamak utanmazlıktır!

Yoksa "Formasının hakkını vermeyen kim olursa olsun ultrAslan o futbolcu veya futbolcuların karşısındadır. Takımımız maç tabii ki kaybedecektir ama ruhunu asla kaybetmemelidir. İşte bizim hazmedemediğimiz de budur!" dediğinde inandırıcılığın olmayacaktır.

Bunun yanı sıra kendileri gibi düşünmeyenlere "provakatör" ve "güruh" diyecek kadar ileri gitmektedirler. Galatasaray taraftarı bir organizasyonun "yöneticisi konumundaki vizyon sahibi kişilerin" kendisi gibi düşünmeyen Galatasaraylılar'a bu şekilde hitap etmesi kabul edilemez. Bu Galatasaray için bütünleşmeyi değil, ayrışmaları getirir.

Arda Turan'la ilgili eleştirilere verdikleri cevap ise cevap değildir. Eleştirilere cevap olacak hiç bir gerekçe belirtememişlerdir. Arda Turan'a yapılan, bugünkü gerekçelerle sadece bir ihanettir, kendini bilmezliktir, istemezukçuluktur, kendini Galatasaray'dan üstün görmektir!

"... Bu beste söylenildiği gibi tek bir futbolcuyu hedef almak için yapılmamıştır. Bu söylem tamamen bir hedef saptırmadan ibarettir. Yönetiminden futbolcusuna anlamlı bir mesaj vermek için söylenmiştir ve uygulanmıştır." açıklaması da inanılır değildir. Bunu düşünen zihniyet, Arda Turan dışarı alınırken yuhalamaz! Bu yuhalama sırasında Arda Turan tek olarak hedef gösterilmiştir.

Yazıların bir kaç yerinde "Sayın Adnan Polat ve Teknik Direktör’ümüz Frank Rijkaard da bu mesajı aldıklarını ve protestomuzda haklı olduğumuzu belirtmişlerdir." ifadeleri yer almaktadır. Ben de buradan soruyorum: Adnan Polat ve Frank Rijkaard protestolara hak vermeseydi, "hımmm, başkanımız (ve/veya teknik direktörümüz) protestomuzda haklı olmadığımızı belirttiklerine göre özür diliyoruz" mu diyecektiniz? Özhan Canaydın'dan özür dilediniz mi?

Bize "Herkesin Metin Oktay’ın "Taçsız Kral" filmini seyretmesi ve Baba Gündüz’ün "Galatasaray Bir His Takımıdır" yazısını okuması gerekmektedir." şeklinde nasihat verenlere söylemek isteriz ki biz o filmi 30 küsür sene önce seyrettik. Siz ultrAslan olarak yokken de biz Galatasaray taraftarıydık. Yeri geldi Ali Sami Yen kapılarının önünde sabahladık, yeri geldi tüm gece yolculuk yaptığımız günün ertesinde kar yağışı altında tribünde maç seyrederken ayaklarımız donma tehlikesi geçirdi hastaneye zor yetiştik. "18 saat yol gidiyoruz" diyerek yaptığınız ajitasyonla bizden fazla konuşma hakkınız olduğunu mu sanıyorsunuz? Siz kimsiniz?

Galatasaraylı olmak için ultrAslanlı olmak gerekmez

ultrAslan'ın web sayfasındaki bu yazılarda belirtilen "Galatasaray taraftarının her daim tek temsilcisi olan ultrAslan" ifadesini ise şiddetle REDDEDİYORUM! Ve "ultrAslan -2" başlıklı yazımda sorduğum soruyu tekrarlıyorum: Benim tek temsilcim olarak kendini görme hakkını kendinde bulan ultrAslan, sen de kimsin?!

Ben ultrAslanlı değilim, Galatasaraylı'yım.

Ne mutlu Galatasaraylı olana!

...

Bir sonraki yazımızda Galatasaray sevdalısı olmakla Galatasaray taraftarı olmak arasındaki farkı inceleyecek ve bu boyutta ultrAslan'ı yazmaya devam edeceğiz.

...

Yazarın notu: "Taraftarımız haklıdır" diyen Adnan Polat'a da bir parantez açalım: "Arda Turan'ın kaptanlığından memnunuz" demek yetmez. Arda Turan'a bu hareketi yapanları açıkça kınamadıkça, kaptanınıza sahip çıkmış sayılmazsınız! Arda Turan'a asıl darbeyi vuran sizsiniz!

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..