Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '06

 
Kategori
Otomobil
 

Ultrasonic bujilerle daha fazla performans..!

Ultrasonic bujilerle daha fazla performans..!
 

Kullandığımız otomobiller her sene değişip gelişse de modern görüntülerinin altında bundan yaklaşık bir asır önce bulunmuş bir motor teknolojisiyle çalışmaktadırlar. Her geçen yıl yapılan Araştırma-Geliştirme (AR-GE) faaliyetleri yakıttan daha fazla verim elde etmeyi amaçlamaktadır. Ancak gelinen son teknolojik noktada da bile yanma odasına dolmuş hava yakıt karışımının her seferinde tam yakılamadığı ve bu nedenle de zaman zaman çiğ yakıtın bu şekilde dışarı atıldığı bilinmektedir.

-Roket prensibiyle çalışarak alevi girdap gibi dönerek hem çevresel hem de doğrusal ilerletme,

-Ultrasonic hızda, yani ses hızından (350m/sn) daha hızlı bir şekilde ateşleme sağlama (Standard bujide ateşin ilerleme hızı 30 metre/saniye iken bu teknolojide 1523 metre/saniye, yaklaşık 50 kat),

-Yüksek hızlı ses dalgalarıyla yakıt damlacıklarını daha küçük zerreciklere parçalayarak yanma yüzeyi alanını genişletip tam yanma sağlama. Reaksiyona giren partikül sayısını yaklaşık 50 kat daha fazla tutarak yakıttan tam verim elde etme.

Yukarıda anlatılanlar ses dalgalarını kullanarak alevin yanma odasında daha doğru bir şekilde ilerlemesini, ses dalgalarıyla yakıt hava karışımını en küçük zerrelere bölüp, her zerreyi yanma reaksiyonuna söküp bu sayede yüksek verim elde etmeyi amaçlayan ve daha önemlisi bunu vaadeden "Ultrasonic Buji" teknolojisine ait. Teknoloji yukarıda anlatılan eylemleri yaparak size daha fazla çekiş gücü, daha düşük emisyon, daha yüksek verim yani yakıt ekonomisi sunacağını söylüyor.

Aracında Bosch marka 4 tırnaklı buji kullanan biriyim. Orjinali 2 tırnak olmasına rağmen daha fazla yanma ve daha iyi çekiş için bu bujileri taktırdım. Doğruyu söylemek gerekirse bu ürünü piyasaya sunan kişilerin vurguladığı gibi 4 tırnak buji kullanarak öyle aman aman bir çekiş farkı veya yakıt tasarrufu elde edemedim. Bu enteresan ürünle ilgili daha fazla bilgiyi aşağıdaki linklerden bulabilirsiniz:

http://www.enginebrain.com/

http://www.supersonicspark.com/

Eğer ürünü almayı düşünüyorsanız aracınızla uyumluluğunu lütfen kontrol ediniz. Buji başına yaklaşık 10 YTL' lik maliyet pek fazla sayılmaz, denemeden bilemeyiz...

Hoşcakalın...

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..