Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '16

 
Kategori
Kış Sporları
 

Uludağ'da " ne ka kar var, o ka ekmek var.

Uludağ'da " ne ka kar var, o ka ekmek var.
 

Dağda eğlence çok... Kardan gelin, damadı buldu.


Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden, "beyaz cennet"  olarak anılan Uludağ'daki tesislerde rezervasyonların yılbaşına doğru hızla artması, işletmecileri umutlandırdı .

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, bu hafta etkili olan kar yağışının ardından rezervasyonların artması, otelcilerin yüzünü güldürdü.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, güneş gözlüğü ve yakın çekim

Bu hafta etkili olan yağışın ardından kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığı Uludağ'daki 8 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip otel, pansiyon ve misafirhanelere rezervasyonlar yapılmaya başlandı. yılbaşı gecesi yüzde 100 dolulukla hizmet vereceğini belirterek, şunları kaydetti:

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gökyüzü, açık hava ve doğa

Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde 6 bin 500'e yakın yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, otellerin yüzde 70'i rezervasyonlarını doldurdu.

 Otelciler ise "yılbaşı paket programları" için tam doluluk hedefliyor. (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren de kar yağışının ardından pistlerin de hazır duruma geldiğini ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, "Bu yıl kar öncekilere göre erken yağdı. Sezonu açtık ve müşterilerimizi bekliyoruz. Bu sene iyi olacak." diye konuştu. "Otellerimizin büyük bir bölümü, yüzde 70'i rezervasyonlarını tamamlamış durumda.

Bu arada, tabii rezervasyonlar da devam ediyor. Bizim Türk insanı genelde 'son dakikacı'dır. Uludağ'da geçen seneki kar eksikliğinden dolayı insanlar tedirgin, 'Kar yağmazsa ben gidince Uludağ'da ne yaparım?' diyorlar ama şu anda kar yeteri kadar var. Hafta sonu gelecek karla da misafirlerimizi, son derece güzel bir kar kalitesiyle karşılayacağımıza inanıyorum." Dedi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Uludağ'daki otellerin büyük bölümü yılbaşına yönelik "her şey dahil" ya da "tam pansiyon" hizmet verdiği paket programlarını açıkladı. İki kişilik standart bir odada kişi başı 670 liraya varan fiyatların uygulandığı Uludağ'daki otellerde, bir çiftin iki gecelik yılbaşı tatili 2 bin 680 lirayı bulabiliyor.

Üç kişilik odada kişi başı 603, dört kişilik odada kişi başı 569 liraya kadar ücretlerin talep edildiği otellerde, tek kişilik oda için ise 990 liraya kadar çıkan fiyatlar görülüyor.

 Otellerde, genellikle 0-6 yaş çocuklar ücretsiz kabul edilirken diğer durumlarda farklı fiyatlar uygulanıyor.

Ruslarla aramızdaki soğukluğun gitmesine rağmen, Ruslardan henüz dişe dokunur bir  rezervasyon talebi gelmediğini bildiren bir turizmci: “ Rusların SOÇİ” si var. Yazın da başkentleri Antalya’ları var. Onlardan da bekliyoruz” dedi. Bilindiği gibi Ruslar, eğlenceyi, Show’a dönüştürerek bir gösteri dünyası yaratıyorlar ve öylesi eğleniyorlar. Ve Sochi’dekiler  de “ Uludağ’da kar var mı diye sormaları, enteresan görülüyor.

KAR KALINLIKLARI:  Havalar günbegün değişmekle beraber, geçtiğimiz haftaki ölçümlerde Uludağ’da  kar kalınlığı 99 Cm. Kartalkaya’da 115, Erciyes’te 58, Palandökende 70 ve Sarıkamış’ta da 50 Cm.

Ruslar, kış eğlencesini de show’a çevirmiş durumda.  Geçtiğimiz haftaki kayak pistlerindeki  kayakçıların  bikinili halleri, şaşkınlık yarattı.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü, dağ, doğa ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, masa ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ev, dağ, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gökyüzü, dağ, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ağaç, kar, dağ, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve doğa

AYIYA KAYAK ÖĞRETİYORLAR

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, dağ, gökyüzü, açık hava ve doğa

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..